Wanda

Wanda rigger for videre vekst: Ansetter CFO og Norden-sjef

Del
Teknologi- og logistikkselskapet Wanda vokser inn i flere nye markeder og ansetter tidligere Otovo-CFO Cecilie Ellila Weltz (33) som CFO og E24-sjef Ida Barth Thomassen (39) som Norden-sjef.
Wanda-gründer Lars Syse Christiansen, CFO Cecilie Ellila Weltz og ny Norden-sjef Ida Barth Thomassen (t.h).
Wanda-gründer Lars Syse Christiansen, CFO Cecilie Ellila Weltz og ny Norden-sjef Ida Barth Thomassen (t.h).

Wanda-gründer Lars Syse Christiansen utvider ledergruppen i lagrings- og logistikkselskapet for sirkulære tjenester med to nye toppnavn. Cecilie Ellila Weltz har tidligere hatt rollen som CFO i Otovo, mens Ida Barth Thomassen kommer fra rollen som sjef for E24.

– Wanda jobber med å løse noen av fremtidens virkelig store utfordringer knyttet til bærekraftig konsum og forlenget levetid for tingene våre. Nå utvider vi ledergruppen med to toppnavn som på hver sin side har demonstrert sterke egenskaper i å bygge team og selskaper tidligere, sier Syse Christiansen.

Wanda ble startet i 2020 av gründer Lars Syse Christiansen, Mathias Hovet, Øystein Løseth, Karin Berg, Yves Hwang og Predrag Popovic. Selskapet tilbyr i dag lagring- og logistikktjenester, hvor kundens gjenstander blir hentet på døren– oppbevart på lager- og levert igjen på døren ved behov. Selskapet introduserer nå en rekke tjenester som klesreparasjon, sykkelservice og skiprep. Snart vil kunder også enkelt kunne kjøpe og selge brukt med Wanda, inkludert henting og levering på døren. 

Aggressive vekstplaner
Cecilie Ellila Weltz er ansatt som CFO. Hun har tidligere vært CEO i leasingselskapet EDEA, CFO i solcelleselskapet Otovo og jobbet i Private Equity-fondet Verdane. Ellila Weltz blir sentral i selskapets videre kapitalmarkedsstrategi og vekstfinansiering.

– Jeg har vært Wanda-kunde siden starten og er helt overbevist om at vi løser viktige utfordringer både for husholdninger og samfunnet. Bare ved å gjøre det enkelt og lønnsomt å ta gode valg kan vi akselerere overgangen til sirkulærøkonomien. Wanda er et selskap med et klart verdibidrag, store ambisjoner og et team jeg kjenner som særdeles flinke, sier Weltz.

Ved utgangen av 2022 hadde Wanda over 2 000 abonnenter, gjennomført over 15 000 ordre og en inntektsvekst på 150 prosent mot fjerde kvartal året før. Totalt har selskapet hentet NOK 80 millioner siden oppstart. De største eierne er per dags dato ProVenture, Norselab, OBOS, Posten/Bring Ventures og gründerne.

Utvider til Europa
Wandas tjenester er allerede aktive i flere norske byer, i tillegg til Stockholm og Gøteborg, og Ida Barth Thomassen ansettes som ny Norden-sjef. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i E24. Tidligere har Thomassen ledet Schibsted Brand Studio og hatt lederstillinger i Aftenposten og VG.

– Markedet for re-commerce og tilhørende logistikk er i brutal utvikling, og det er skyhøye forventninger til tilgjengelige og effektive lagertjenester. Det skaper store muligheter og trigger meg. Jeg ser frem til å lede Norden-veksten og klør i fingrene etter å ta fatt på jobben, sier Barth Thomassen som starter 1. mars.

Kontakter

Bilder

Wanda-gründer Lars Syse Christiansen, CFO Cecilie Ellila Weltz og ny Norden-sjef Ida Barth Thomassen (t.h).
Wanda-gründer Lars Syse Christiansen, CFO Cecilie Ellila Weltz og ny Norden-sjef Ida Barth Thomassen (t.h).
Last ned bilde

Om Wanda

Wanda
Wanda
Brattbakken 10
1177 Oslo

+47 22 300 600http://wanda.space

Wanda er en ledende start-up for sirkulær logistikk og sirkulære tjenester. Vi leverer enklere, mer fleksibel og rimeligere tilgang på plass, og fremmer delingsøkonomi og sirkulær økonomi ved å gi folk og bedrifter praktisk tilgang på tjenester for vedlikehold, reparasjon, deling og salg, som bidrar til å forlenge levetiden til produktene. Wanda ble etablert i Oslo i 2020, og er nå aktiv i flere norske byer og Stockholm. Snart utvider vi også til byer rundt om i Europa.

www.wanda.space

Følg pressemeldinger fra Wanda

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Wanda på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Wanda

Bærekraftsnyhet! Nå blir det like enkelt å reparere brukte klær som det er å kjøpe nytt.21.6.2023 12:12:38 CEST | Pressemelding

I samarbeid med Wanda kan ella&il kunder nå bestille klesreparasjon, - hentet og levert på døren. Det norske klesmerket ella&il har stort fokus på bærekraft og at klærne skal vare så lenge som mulig. Derfor bruker de stoff og materiale av høy kvalitet i alle deres kolleksjoner. Samtidig kan reparasjon, omsøm og andre skreddertjenester gjøre at klesplagget lever enda lenger.

Mer enn hver annen nordmann vil konsumere mer sikurlært hvis bedre logistikkløsninger var på plass26.7.2022 12:11:07 CEST | Pressemelding

En undersøkelse gjennomført av Wanda og Circular Norway viser att 7 av 10 nordmenn kan tenke seg å benytte sirkulære tjenester i større grad hvis logistikk og transport var enklere. “Undersøkelsen bekrefter et behov for sirkulærlogistikk som støtter en voksende sirkulærøkonomi der leie, reparasjon og bruktkjøp utgjør viktige deler” sier daglig leder i Wanda, Lars Syse Christiansen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye