Wanda

Mer enn hver annen nordmann vil konsumere mer sikurlært hvis bedre logistikkløsninger var på plass

Del
En undersøkelse gjennomført av Wanda og Circular Norway viser att 7 av 10 nordmenn kan tenke seg å benytte sirkulære tjenester i større grad hvis logistikk og transport var enklere. “Undersøkelsen bekrefter et behov for sirkulærlogistikk som støtter en voksende sirkulærøkonomi der leie, reparasjon og bruktkjøp utgjør viktige deler” sier daglig leder i Wanda, Lars Syse Christiansen.
Wanda elektrisk varebil
Wanda elektrisk varebil

Markedet for brukt kjøp og salg fortsetter å vokse, men det er fortsatt et problem at mange ting ikke blir solgt - og mer enn 70 prosent sier at det hadde vært enklere å leie, reparere og kjøpe eller selge brukt hvis det fantes logistikk som i større grad kunne støtte prosessen. 

“Stadig færre av oss eier egen bil, og transport av varer er ofte en bremsekloss for brukthandel, spesielt for større ting. Mange har helt enkelt ikke mulighet å hente eller levere tingene hjemme hos selger eller kjøper.

Wanda henter og leverer på døren, og vi er eksperter i å ta godt vare på tingene dine. Nå skal det blir like enkelt å handle brukt og ta vare på tingene som allerede finnes som det er å handle nytt på nett” sier Syse Christiansen.

Stort potensiale

I følge Circular Norway kaster norske husholdninger over 14 millioner tonn per avfall per år, og bare rundt 30% av dette blir resirkulert - Norge er dermed blant de dårligste i Europa på gjenbruk. Samtidig er verdiskapingspotensialet stort, I rapporten “Norge i Morgen” estimerer McKinsey potensialet for omlegging til en mer sirkulær økonomi til 46 milliarder kroner i økt verdi­skaping (BNP) og 14 000 nye arbeids­plasser i 2030.

“En omlegging til en mer sirkulær økonomi er et kinderegg som både skaper store verdier, og kan redusere fotavtrykk og CO2-utslipp betydelig - vår rolle er å levere tjenester og logistikkløsninger som gjør det betydelig enklere å velge smart og sirkulært” avslutter Syse Christiansen i Wanda.

Slik ble undersøkelsen gjennomført

Undersøkelsen er gjennomført av Yougov på oppdrag av Wanda og Circular Norway. Undersøekseln ble gjort i Q2 2022, og 1005 personer over hele Norge svarte på undersøkelsen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Wanda elektrisk varebil
Wanda elektrisk varebil
Last ned bilde
Photo: liisa eelsoo
Photo: liisa eelsoo
Last ned bilde
Enkelt å velge sirkulært
Enkelt å velge sirkulært
Last ned bilde

Lenker

Om Wanda

Wanda
Wanda
Brattbakken 10
1177 Oslo

+47 22 300 600http://wanda.space

Wanda er en ledende start-up- for sirkulær logistikk. Vi leverer enklere, mer fleksibel og rimeligere tilgang på plass, og levefer tjenester og logistikk for vedlikehold, reparasjon, deling og salg, som bidrar til å forlenge levetiden til tingene våre. Wanda ble etablert i Oslo i 2020, og er nå aktiv i flere norske byer og Stockholm.

Følg pressemeldinger fra Wanda

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Wanda på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Wanda

Bærekraftsnyhet! Nå blir det like enkelt å reparere brukte klær som det er å kjøpe nytt.21.6.2023 12:12:38 CEST | Pressemelding

I samarbeid med Wanda kan ella&il kunder nå bestille klesreparasjon, - hentet og levert på døren. Det norske klesmerket ella&il har stort fokus på bærekraft og at klærne skal vare så lenge som mulig. Derfor bruker de stoff og materiale av høy kvalitet i alle deres kolleksjoner. Samtidig kan reparasjon, omsøm og andre skreddertjenester gjøre at klesplagget lever enda lenger.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye