Solcellespesialisten

Ny kortreist-trend: – Strålende utsikter

Del
Kortreist mat har vært et hett konsept de siste årene. Nå er det kortreist strøm som gjelder. – Dette er tiårets største trend, sier sjefen i Solcellespesialisten.

Vi er omringet av strøm i det daglige, men det er ikke så ofte vi tenker over hvor den faktisk kommer fra.I Norge produserer vi strøm mange ulike måter. Samtidig har mye av strømmen lang reisevei.Flere kommuner produserer ikke nok strøm selv og må importere fra andre deler av landet og utlandet. Det vil det bli mindre av fremover, skal vi tro markedsleder Solcellespesialisten.  

Nå er det trendy å produsere egen strøm og bruke strømmen der den blir produsert. Solcellemarkedet opplever en enorm etterspørsel, som viser at folk ikke bare vil spise kortreist mat, men også tenke kortreist når det gjelder energi.Dette er tiårets største trend, og vi spår at hver fjerde nordmann vil produsere egen strøm på taket innen 2030, sier Carl Christian Strømberg, daglig leder i Solcellespesialisten. 

Som frukt fra egen hage  

I likhet med kortreist mat, har kortreist strøm via solcellepaneler flere fordeler. Utenom å spare både miljøet og lommeboka, reduserer det kostanden og energien som brukes på å frakte strøm, samtidig som det gir mindre belasting på strømnettet. I tillegg kan egne solceller gi overskuddsstrøm. Bruker du mindre strøm enn solcelleanleggene produserer, kan du selge strømmen tilbake til strømnettet – og tjene penger på den.   

– Hvorfor kjøpe frukt og grønt fra en gård i utlandet når du kan få deilige, ferske grønnsaker rett fra din egen hage – og attpåtil kunne selge det du har til overs, uten å løfte en finger? spør Strømberg retorisk.  

I tillegg finnes det flere designmuligheter i solcelleuniverset enn noensinne, og installasjon av solcelleanlegg trenger ikke å gå på bekostning av boligens ytre. Det finnes fullverdige soltak, takstein med små solceller og solcellepaneler du kan ha direkte på veggen, i tillegg til de klassiske anleggene på toppen av taket. Mulighetene er mange, ifølge Strømberg. 

– Vi har ofte forskjellige ønsker når det kommer til huset i storbyen og hytta på fjellet, men solcelleanlegg er ikke lenger begrenset av design. Det finnes også mange gode løsninger for sameier og borettslag. Solceller er for de aller fleste.  

Fra taket til taklampa 

Installerer du solcelleanlegg, reiser altså strømmen rett fra ditt eget tak til taklampa i stua. Det kan gi deg et mer bevisst forhold til strømmen du bruker. Den lange dusjen vil føles ekstra god når du vet at vannet et oppvarmet av din egenproduserte energi, spesielt i en tid hvor strømbruk er kostbart. 

– Enkeltmennesker vil være med på det grønne skiftet, og i likhet med kortreist mat, har kortreist strøm blitt det neste store «alle» vil ha. Det er rett og slett strålende utsikter for solceller, sier Strømberg.  

 

Kontakter

Bilder

Om Solcellespesialisten

Solcellespesialisten
Solcellespesialisten
Stabburveien 1 A
1617 FREDRIKSTAD

http://www.solcellespesialisten.no

Solcellespesialisten er en fullt integrert totalleverandør av solcelleanlegg i Norge. Selskapet er markedsleder i et svært attraktivt og raskt voksende marked. I 2018 ble selskapet kåret til årets Gaselle i Østfold og var samtidig blant de 10 raskest voksende selskapene i Norge det året. Selskapet er godt posisjonert for å fortsette veksten innenfor sine to kjerneområder; bedriftsmarked (ca. 70% av omsetning) og privatmarkedet (ca. 30% av omsetning).

Følg pressemeldinger fra Solcellespesialisten

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Solcellespesialisten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Solcellespesialisten

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom