3 nybakte farsdagsgaver

Søndag er det farsdag, og tid for å vise at man setter pris på pappaen sin.
– Det er vel ingenting som er så koselig å få som noe noen har brukt litt tid på. Det kan være en tegning, en hjemmelaget gave - eller noe godt å spise, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Selv har hun i alle år feiret egen pappa med hjemmebakte godsaker. Til årets farsdag har hun dermed tre konkrete tips til servering pappa vil sette pris på.
Synes du han fortjener en skikkelig påskjønnelse i år, er det bare å tråkke til med alle tre!
1. Nybakte scones til frokost
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn.innocode.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Enten man velger å servere farsdagsfrokost på senga eller til bords, er scones et godt valg.
– Ettersom scones lages med bakepulver og ikke trenger å heve, er det ekstremt fort gjort å røre sammen en sconesdeig til farsdagsfrokosten. Med få ingredienser kan du få ferdig nybakte scones i løpet av 40 minutter, sier Torunn Nordbø.
Selv pleier hun å servere grove scones til frokost med hjemmelaget syltetøy eller en skikkelig god ost.
2. Hjemmelaget pizza til middag
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn.innocode.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Pappaer og pizza hører sammen. Derfor mener Torunn Nordbø at hjemmelaget pizza er den perfekte farsdagsmiddagen.
– Jeg har ennå ikke møtt den pappaen som ikke setter pris på et solid stykke hjemmelaget pizza til middag, sier Torunn Nordbø.
Hun nevner som en særlig fordel at pizzaer kan varieres i det uendelige. I tillegg til at man kan lage både en tynn italiensk pizza og en tykkere grov pizzabunn, kan man variere med fyll og ost slik at pappa får akkurat sin favorittpizza på farsdagen.
3. Kake til kveldskosen

Når man skal feire noen man er glad i, passer det bra med kake. De fleste fedre har en favoritt de ønsker seg, enten han er typen som elsker bløtkake, sjokoladekake eller verdens beste.
– Er du ikke så glad i å bake, er det en rask snarvei å stikke innom bakeren når man tar lørsdagshandelen, sier Nordbø.
Som alternativer til kake på farsdagen anbefaler hun gjerne også vafler eller gjærbakst som boller, skoleboller eller kringle.
– Som en bonus fylles huset med deilig duft av nybakt, det er en fin farsdagsgave bare dét, smiler Nordbø.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder





Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Færrest baker i Nordland7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse havner nordlendingene nederst på listen over lussekatt-bakere i Norge.
Slik lykkes du med lussekattene7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier to av ti at de baker lussekattene selv, og det er stor variasjon mellom fylkene. Her er ekspertens tips til et ekstra luftig og saftig resultat.
Østfold troner Lucia-toppen7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
Østfoldingene er de ivrigste lussekatt-bakerne. Det viser en ny undersøkelse.
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
