3 nybakte farsdagsgaver
Søndag er det farsdag, og tid for å vise at man setter pris på pappaen sin.
– Det er vel ingenting som er så koselig å få som noe noen har brukt litt tid på. Det kan være en tegning, en hjemmelaget gave - eller noe godt å spise, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Selv har hun i alle år feiret egen pappa med hjemmebakte godsaker. Til årets farsdag har hun dermed tre konkrete tips til servering pappa vil sette pris på.
Synes du han fortjener en skikkelig påskjønnelse i år, er det bare å tråkke til med alle tre!
1. Nybakte scones til frokost
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn.innocode.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Enten man velger å servere farsdagsfrokost på senga eller til bords, er scones et godt valg.
– Ettersom scones lages med bakepulver og ikke trenger å heve, er det ekstremt fort gjort å røre sammen en sconesdeig til farsdagsfrokosten. Med få ingredienser kan du få ferdig nybakte scones i løpet av 40 minutter, sier Torunn Nordbø.
Selv pleier hun å servere grove scones til frokost med hjemmelaget syltetøy eller en skikkelig god ost.
2. Hjemmelaget pizza til middag
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn.innocode.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Pappaer og pizza hører sammen. Derfor mener Torunn Nordbø at hjemmelaget pizza er den perfekte farsdagsmiddagen.
– Jeg har ennå ikke møtt den pappaen som ikke setter pris på et solid stykke hjemmelaget pizza til middag, sier Torunn Nordbø.
Hun nevner som en særlig fordel at pizzaer kan varieres i det uendelige. I tillegg til at man kan lage både en tynn italiensk pizza og en tykkere grov pizzabunn, kan man variere med fyll og ost slik at pappa får akkurat sin favorittpizza på farsdagen.
3. Kake til kveldskosen
Når man skal feire noen man er glad i, passer det bra med kake. De fleste fedre har en favoritt de ønsker seg, enten han er typen som elsker bløtkake, sjokoladekake eller verdens beste.
– Er du ikke så glad i å bake, er det en rask snarvei å stikke innom bakeren når man tar lørsdagshandelen, sier Nordbø.
Som alternativer til kake på farsdagen anbefaler hun gjerne også vafler eller gjærbakst som boller, skoleboller eller kringle.
– Som en bonus fylles huset med deilig duft av nybakt, det er en fin farsdagsgave bare dét, smiler Nordbø.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Lag skumle BØØskiver til Halloween29.10.2024 09:13:35 CET | Pressemelding
Halloween nærmer seg med stormskritt, og hva med å prøve noe ordentlig skummelt? Brødskiver istedenfor godteri. MatPrat-kokk Anette deler sine beste tips til skummelt gode “BØØskiver”. Perfekt for barneforeldre som ønsker en alternativ aktivitet å gjøre sammen med barna på halloween.
Derfor bør du spise fire grove brødskiver hver dag15.8.2024 14:46:10 CEST | Pressemelding
I de nye kostrådene øker anbefalingen for daglig inntak av fullkorn. Slik dekker du dagsbehovet på minst 90 gram.
Grepet som redder feriebudsjettet26.6.2024 07:35:00 CEST | Pressemelding
Mange nordmenn planlegger Norgesferie. Et enkelt grep kan spare ferieglade nordmenn for hundrevis av kroner i sommer.
Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni19.6.2024 08:05:00 CEST | Pressemelding
Opplysningskontoret for brød og korn etablerte Skolebrødets dag, som i år markeres fredag 21. juni. Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord bruker denne dagen til å markere det kjente og kjære bakverket, Skolebrødet. – Selv om vi skal spise sunt og riktig er det lov å kose seg også, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Vil ha frimerke med duft av norsk grovbrød22.5.2024 15:17:02 CEST | Pressemelding
Det franske postvesenet kom i forrige uke ut med et duftfrimerke for å feire den verdenskjente bagetten. Nå utfordrer Opplysningskontoret for brød og korn statsminister Støre, matminister Pollestad og Posten til å følge etter franskmennene og lage et norsk frimerke med duften av norsk bakst.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom