Hvordan unngå at innmaten fra halloween-gresskaret går i søpla

For de som har omfavnet den amerikanske tradisjonen med å skjære ut halloween-gresskar, kan det by på utfordringer å få brukt innholdet i gresskaret. Særlig dersom man har kjøpt et digert gresskar og sitter med mengder gresskarkjøtt.
Løsningen er å koke gresskarkjøttet til en gresskarpuré.
– Gresskarpuréen kan fint fryses ned i porsjonsposer og tas opp for å brukes for eksempel i pannekaker eller vafler, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Enkel fremgangsmåte
Når du lager gresskarpuré av innmaten fra et gresskar, fjerner du først midten med gresskarfrøene. Gresskarkjøttet skjæres i terninger og has over i en kjele med litt vann.
– Gresskar inneholder en del væske, så det er viktig å ikke bruke for mye vann i kjelen. Start med et par centimeter vann i kjelen og spe heller på med litt mer vann etter hvert dersom det blir nødvendig, sier Nordbø.
Etter 15-20 minutter er gresskarterningene blitt møre. Da bruker du en food prosessor eller en stavmikser for å kjøre det hele til en jevn masse. Kjøl godt ned før du har den over i porsjonsposer og putter i fryseren.
Mange muligheter
Med gresskarpuré i fryseren har du en god base for mange retter der gresskaret enten kan få en hovedrolle eller birolle.
– Den klassiske gresskarretten er gresskarsuppe. Den er enkel å lage når du har gresskarpuréen klar. Med litt buljong, kokosmelk og kokte byggryn har du alt du trenger for en velsmakende høstsuppe, sier Torunn Nordbø.
Gresskarpuré kan dessuten brukes som tilsetning i oppskrifter på pannekaker, vafler og boller. Eller du kan bake surdeigsbrød med gresskarpuré blant ingrediensene.
– Bruker du gresskarpuré av oransje gresskar, vil du få en tydelig og gyllen farge på baksten, sier Torunn Nordbø.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder






Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom