Tre måter å feire kanelbollens dag på

I 1999 startet svenskene å feire kanelbullens dag, som en hyllest til svenske baketradisjoner. Det tok ikke lang tid før Finland og Norge hev seg på, og kanelbollens dag har for mange i Norden nå blitt en etablert og søt tradisjon.
– Ulike variasjoner av kanelboller finnes over hele verden. Kombinasjonen av søt gjærbakst, kanel og sukker har mange tilhengere. Vi ser at også kardemomme i bollene blir mer og mer populært både på bakerier og hos hjemmebakere, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Når vi nå nærmer oss årets feiring av kanelbollens dag, har hun tre tips til hva man kan gjøre for å feire dagen:
1. Spis kanelsnurrer på kafé eller bakeri
Mange bakerier og kaféer har spesialtilbud på kanelboller 4. oktober. Hva med å ta med en slektning eller en venn du er glad i og spandere på dem en nystekt, luftig kanelsnurr og en kopp kaffe?
– Kanelbolle på kafé er hverdagsluksus på sitt aller beste, sier Nordbø.
2. Bak kanelboller med barna
Mange skoler har høstferie den uken det er kanelbollens dag. Da er en bakedag med søt gjærbakst midt i blinken!
– Kanelboller eller kanelsnurrer er enkle å lykkes med, selv for små bakere uten mye erfaring, sier Nordbø.
Her er en oppskrift på kanelboller barna vil elske!
Baking med barn er også en fin metode for å snike inn litt læring i ferien: Det skal måles, veies og blandes - og til slutt må alle være med på oppryddingen.
3. Bak kanelknuter til en venn
Et fat med nystekte kanelknuter er en gave som vil bli satt skikkelig pris på.
– Å dukke opp på å døren med fersk gjærbakst hos noen du er glad i kan jeg nærmest garantere at blir suksess, smiler Nordbø.
Skal du gjøre deg ekstra flid, anbefaler hun å prøve å bake kanelboller med den japanske tangzhong-metoden for ekstra saftige og holdbare boller.
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder





Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom