Nystekte rundstykker til høstens supper
Høstmat kan være mye. Men det er liten tvil om at en ordentlig god grønnsakssuppe er nydelig kosemat når kveldene blir mørke.
Og når man lager fersk grønnsakssuppe, hører nystekte rundstykker med.
– Først og fremst er det jo utrolig godt! Nystekte rundstykker med godt smør og en skikkelig fyldig, hjemmelaget suppe er en nydelig smakskombinasjon. Samtidig er det en middag som er bra for både kroppen og kloden, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Mange variasjonsmuligheter
Når man skal bake rundstykker til suppen, har man utallige valgmuligheter på jakt etter oppskrift. På nettsiden brodogkorn.no er det særlig Torunns grove rundstykker som er populære.
– Denne oppskriften er mye søkt etter hele året, ikke bare i forbindelse med sesongen for supper. Antagelig er det fordi det er en oppskrift det er lett å lykkes med, sier Nordbø.
Hun anbefaler også oppskriften på havrerundstykker eller Torunns rundstykker med bygg og havre hvis man har lyst å prøve en annen variant.
– Bygg og havre er kjernesunne kornslag som også er med på å øke selvforsyningsgraden vår i Norge. Jeg kan varmt anbefale å bake mer med bygg og havre, sier Nordbø.
Raske rundstykker med eltefritt
For familier i tidsklemma har ikke ettermiddagstimene rom for mat som skal heve i timesvis. Torunn Nordbøs beste råd er da eltefrie rundstykker. Disse kan røres sammen dagen i forveien, og settes mer eller mindre rett i stekeovnen mens suppa står på koking.
– Mange baker eltefrie rundstykker til helgefrokosten, men tenker ikke over at de er vel så godt egnet til middagen, sier Nordbø.
Eltefrie rundstykker kommer i tillegg med en annen bonus: Man kan bruke dem til å bli kvitt rester av brød som er blitt tørt. I denne oppskriften på eltefrie rundstykker får gamle brødrester nytt liv som nystekte rundstykker.
– Bruk av tørt brød i rundstykkedeigen er et fint alternativ til å bruke brødristeren for å gjøre tørre brødskiver spennende igjen, sier Nordbø.
Hun byr på et lite supertips for de aller travleste:
– Om du har ekstra liten tid eller mangler gjær i huset er grove scones løsningen. Da slipper du å vente et sekund på heving, sier Nordbø.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder




Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Færrest baker i Nordland7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse havner nordlendingene nederst på listen over lussekatt-bakere i Norge.
Slik lykkes du med lussekattene7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier to av ti at de baker lussekattene selv, og det er stor variasjon mellom fylkene. Her er ekspertens tips til et ekstra luftig og saftig resultat.
Østfold troner Lucia-toppen7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
Østfoldingene er de ivrigste lussekatt-bakerne. Det viser en ny undersøkelse.
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
