10 ting du ikke visste du kunne lage på grillen

Sommertid er grilltid. Mange vil helst grille hver eneste dag mens det er sesong.
– Noe av sjarmen med å grille er at det er enkelt. Men sommeren er lang - og det er fort gjort å bli matlei om man ikke har noe å variere pølsene og kotelettene med, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Hun har satt sammen en liste med ti forslag til salte og søte småretter på grillen for de som vil utvide grillrepertoaret i sommer.
1. Bruschetta med grillet paprika og parmesan
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn-wpm2.redink.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Bruschetta med grillet paprika og parmesan er en perfekt start på grillmåltidet. Stek baguetteskiver på grillen og legg på grillet paprika, parmesan og litt god olivenolje.
2. Grillet pizza med spekeskinke og fersken
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn-wpm2.redink.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Javisst kan du grille pizza! Med en pizzastein på grillen får du en herlig italiensk pizza med deilig sprø bunn. Pizza med spekeskinke, pesto og grillede fersken gir en spennende smakskombinasjon, men prøv gjerne også med din egen favorittopping.
3. Brødpinner med spekeskinke
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn-wpm2.redink.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Brødpinner med spekeskinke er supergode snurrer som er raske å tilberede på grillen. Med ferdikjøpt pizzadeig går det enda raskere! Server med en god dipp.
4. Smuldrepai med nektariner og solbær
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn-wpm2.redink.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Smuldrepai er den ultimate sommerdesserten, og ekstra god med vaniljeis ved siden av. Du kan bytte ut nektarinene og solbærene med nesten alle typer frukt og bær.
5. Pull-apartbrød med pepperoni, urter og varierte oster
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn-wpm2.redink.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Pull-apartbrød på grillen er godt og enkelt å lage. Skjær brødet i skiver nesten gjennom, fyll med ost, pepperonipølse, hvitløk og urter og sleng det rett på grillen i folie.
6. Muslibrød med blåmuggost, pærer og honning
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn-wpm2.redink.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Muslibrød med blåmuggost og pærer er sommerens deiligste grillsandwich med honning, valnøtter og ruccula. Den passer både som forrett og til dessert.
7. Grillspyd med loff og kjøttboller
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn-wpm2.redink.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Grillspyd med ferdige kjøttboller er en variant av pinnebrød som smaker veldig godt og er raskt grillet. Server gjerne med deilig kesamdipp.
8. Cones med grillet ananas
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn-wpm2.redink.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Cones med søtt fyll er bakte kremmerhus av søt gjærdeig fylt med grillet ananas, krem og bringebær - en deilig avslutning på grillmåltidet.
9. Arme riddere med kremost og friske blåbær
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn-wpm2.redink.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Arme riddere på grillen er perfekt kos om sommeren. Kombinert med kremost, blåbær og honning blir det en superrask og kjempegod grilldessert.
10. Porsjonsfocaccia
Hvis du vil se dette innholdet fra cdn-wpm2.redink.digital, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Focaccia på grill er flate porsjonsbrød du lager i en fei om sommeren. Med hvitløk, rosmarin og olivenolje smaker de knallgodt til grillmaten.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder










Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom