Solcellespesialisten

Lysgården installerer solceller på tak: Gir oss ren energi uten CO2 avtrykk

Del
Lysgården er sertifisert som BREAAM Excellent med et kalkulert kjøpt energiforbruk på rundt 40 kWh pr. kvm. En god del av energien vil bli produsert fra solcellepaneler på tak. – I løpet av sommeren monterer vi de mest moderne solcellepanelene som er å oppdrive i markedet. De vil stå for 1/5 av energiproduksjonen i bygget, sier prosjektleder Trygve Karlsen i Veidekke AS. – Solcellene gir oss ren energi uten CO2 avtrykk i driftsfasen, understreker han.
Lysgården
Lysgården

I Lysgården finnes det ingen lysbrytere og lys og temperatur styres via smarttelefoner. Bygget er utformet slik at det er mulig å skreddersy individuelle leiearealer og brukeropplevelser. Veidekke Entreprenør har hatt hovedansvaret for bygging av Lysgården i Trondheim for utbygger Sluppenveien 19 AS. Lysgården er et miljøsertifisert og grensesprengende kontorbygg på 12 000 kvm over seks etasjer der bruk av moderne og innovativ teknologi overgår det meste. Lys i kombinasjon med utstrakt bruk av glass i fasade og en glassgård gir bygget et særegent uttrykk. Byggearbeidene startet i august 2017 og Lysgården ble overlevert 3. juni i år.

Smart og fremtidsrettet
Bygget vil bruke de mest avanserte smarthus teknologier og vil sette en helt ny standard for fremtidens kontorbygg. Her er det ikke en eneste lysbryter. Lys og temperatur vil styres via brukernes smarttelefoner. Det er mulig å skreddersy leiearealer og brukeropplevelser etter eget ønske og behov.

– Bygget vil produsere strøm fra solcellepaneler og har fått støtte fra Enova for sine innovative løsninger, sier Karlsen.

Han legger til at Lysgården fremstår som et av Europas mest innovative kontorbygg med moderne fremtidsrettede løsninger tilpasset brukernes behov.

Solcellespesialisten levde opp til våre forventninger
Tidlig i forprosjekteringsfasen bestemte gårdeier seg for å velge solceller på tak for å dekke opp deler av energibehovet i bygget. Tidlig i prosessen innhentet Veidekke anbud fra aktuelle solcelleleverandører.

– Innkjøp og valg av solcelleleverandør ble lagt på is til vi var sikre på at de siste teknologiske nyvinninger med solcellepaneler var på plass. For byggherre var det ekstremt viktig at solcelleanlegget ble montert etter overlevering av bygget for å få med de aller siste teknologiske fremskritt. Etter påske valgte vi Solcellespesialisten som leverandør. De hadde det beste tilbudet med hensyn til pris og kvalitet og som samsvarte med våre krav og spesifikasjoner. På vårparten kom beskjeden fra Solcellespesialisten om at de var i stand til å levere de mest moderne solcellepanelene vi hadde etterspurt.

Mest mulig solproduksjon for pengene
– For oss var det avgjørende å få mest solproduksjon for pengene. Derfor valgte vi Sunpower sine kommersielle solcellepanel, som tilfredsstilte kravene til bl.a. overflate og utforming. Montering av solcellepaneler starter i juli og vil vare 3-4 uker. Solcelleanlegget vil årlig produsere 140 000 kWh med energi, sier Karlsen.

Han kan fortelle at det blir til sammen 466 solcellepaneler på tak, som vil sto for ca. 1/5 av energiforbruket i bygget. Solceller gir oss ren energi uten CO2 avtrykk. Strøm som kjøpes i et europeisk marked, har naturlig nok innslag av «skitten» strøm fra kullindustrien i Tyskland, i motsetning til solceller som produserer ren strøm. Dette var også viktig for valg av solcelleanlegg.

Størst energieffekt
– I dette prosjektet har vi brukt identiske solcellepaneler, som ble benyttet på Powerhouse Brattøra. De er markedets beste spesialpatenterte solcellepaneler med desidert størst energieffekt, sier Ulrik Rør i Solcellespesialisten.

Meget godt samarbeid
Samarbeidet med Solcellespesialisten har så langt fungert meget bra i prosjektet.

– Vi har brukt lang tid på å velge riktige solcelleteknologi med riktig energiforbruk. Vi simulerte forskjellige anleggsstørrelser slik at vi var sikret den beste teknologien i markedet. Vi har store forventninger til at solcelleanlegget vil levere på de premissene vi har lagt til grunn overfor brukere og med hensyn til miljøpåvirkningen i et globalt perspektiv.

Moderne bygning- og interiørmessige løsninger
Karlsen kan fortelle at Veidekke nå flyttet inn i Lysgården med sine medarbeidere.

– Kontorlandskapene har en helt ny standard sammenliknet med våre gamle arbeidsplass. Her er LED-belysning, dagslys og ventilasjon som tilfredsstiller dagens krav. Moderne bygnings- og interiørløsninger skaper nye forventninger til våre ansatte. Lokalene er tilpasset måten vi utfører prosjektarbeid med egne møteromsoner – fra store til små – der vi har tverrfaglige møter med våre kunder, sier han til slutt

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lysgården
Lysgården
Last ned bilde

Om Solcellespesialisten

Solcellespesialisten
Solcellespesialisten
Stabburveien 1 A
1617 FREDRIKSTAD

http://www.solcellespesialisten.no

Solcellespesialisten er en fullt integrert totalleverandør av solcelleanlegg i Norge. Selskapet er markedsleder i et svært attraktivt og raskt voksende marked. I 2018 ble selskapet kåret til årets Gaselle i Østfold og var samtidig blant de 10 raskest voksende selskapene i Norge det året. Selskapet er godt posisjonert for å fortsette veksten innenfor sine to kjerneområder; bedriftsmarked (ca. 70% av omsetning) og privatmarkedet (ca. 30% av omsetning).

Følg pressemeldinger fra Solcellespesialisten

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Solcellespesialisten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Solcellespesialisten

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye