Agder Energi

Eneco satser i Tyskland og kjøper Nordgröön av Agder Energi

Del
Det nederlandske energiselskapet Eneco har kjøpt det tyske selskapet Nordgröön. Eneco styrker dermed sin satsing i det tyske markedet, sammen med sitt tyske datterselskap LichtBlick.
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Illustrasjonsfoto: Shutterstock

- Det å spille en rolle i det voksende og sentrale tyske markedet for direkte markedsføring og VPP-tjenester er viktig for at Eneco skal bli en ledende aktør innen energiledelse. Nordgrööns nettverk og eksisterende kundebase gir et godt grunnlag for disse ambisjonene. I kombinasjon med vårt datterselskap LichtBlick er vi en fullverdig partner for våre kunder og ytterligere utvide våre aktiviteter i Tyskland, sier Kees-Jan Rameau, Chief Strategic Growth Officer i Eneco.

LichtBlicks administrerende direktør Dr. Enno Wolf sier:

- Vi er veldig glade for oppkjøpet. Nordgröön er en ekte perle på det tyske energimarkedet. Eneco og LichtBlick har ambisiøse mål for kundevekst, bygge en aktivaportefølje og levere energitjenester som er best i klassen til kundene. Nordgröön passer perfekt til vår felles strategi.

Nordgröön tilbyr tjenester innen energioptimering, synkronisering og integrasjon av fornybare energikilder i Tyskland. Nordgröön håndterer energisalget på vegne av eier av vindkraftverk, solkraftverk og biogass i det tyske markedet. Selskapet har kontor i Medelby, som ligger nord i Tyskland like ved grensen til Danmark.  

Et marked med spennende muligheter

- Vi er tilfredse med å ha funnet en kjøper av Nordgröön som vil utvikle selskapet ytterligere. Vi beholder vår virksomhet i Entelios AG som optimaliserer kraftforbruket mot store tyske industribedrifter og selger tjenester til de store nettselskapene. Vi ser fortsatt spennende muligheter til å videreutvikle våre andre posisjoner i Tyskland, samtidig som vi ser stadig muligheter til å utvikle tjenester og industri i det norske og nordiske markedet. Salget av Nordgröön er en konsekvens av prioriteringer i et marked med mange muligheter, sier Anders Gaudestad, konserndirektør Kraftforvaltning i Agder Energi.  

Kontaktpersoner:

Niels Stet
Talsperson Eneco
Telefon: +31 (0)6 21330026
Mail niels.stet@eneco.com

Anders Gaudestad
Konserndirektør Kraftforvaltning i Agder Energi
Mobil: 469 58 588
Mail: anders.gaudestad@ae.no

Om Eneco:
Eneco består av en gruppe selskaper som er internasjonalt aktive innen fornybar energi og innovasjon. Sammen med våre kunder, partnere og mer enn 2800 ansatte jobber vi med vårt oppdrag: bærekraftig energi for alle. Vi investerer i vindparker, biomasseanlegg, varme- og solparker for å øke tilgangen på fornybar energi. Vi utvikler innovative produkter og tjenester slik at våre kunder kan kontrollere hvordan de genererer, lagrer, bruker eller deler energi. www.eneco.com 

Om Agder Energi:
Agder Energi leverer ren energi for at samfunnet skal fungere, nå og for fremtiden. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi. www.ae.no

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Last ned bilde
Anders Gaudestad, konserndirektør Kraftforvaltning i Agder Energi
Anders Gaudestad, konserndirektør Kraftforvaltning i Agder Energi
Last ned bilde

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

http://www.ae.no

Agder Energi leverer ren energi for at samfunnet skal fungere, nå og for fremtiden.. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi