10 oppskrifter som gjør det dejligt å være norsk i Norge

Danmark er mange nordmenns favoritt-ferieland. Ifølge Statistisk Sentralbyrå reiste over 830.000 nordmenn på ferie til Danmark sommeren før pandemien brøt ut.
Blant fristelsene finner vi Jyllands mange strender og familieparker, kontinentale opplevelser i København – og ikke minst overdådige danske frokoster med høye smørrebrød, fristende wienerbrød og den danske spesialiteten brunsviger.
Ja, for du visste vel at danskenes frokost er det vi kaller lunsj eller formiddagsmat?
Men når det fortsatt er smitterestriksjoner som gir humper i veien for årets Danmarksferie, finnes det et godt alternativ: Å la maten bringe den danske feriefølelsen hjem til Norge!
– Inviter noen venner hjem på en skikkelig dansk frokost, med danske flagg på bordet og Kim Larsen i høyttaleren. Da kan du importere den danske, livsnytende feriegleden hjem til Norge, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Her er oppskriftene som bringer en smak av Danmark til Norge:
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøFagsjef brød og kornOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder





Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Gjør skolestarten enklere med grovt brød i matpakka16.8.2025 07:55:00 CEST | Pressemelding
Snart ringer skoleklokka inn igjen, og tusenvis av norske foreldre skal i gang med å lage matpakker hver eneste morgen. En undersøkelse fra YouGov viser at én av tre foreldre er bekymret for om barna deres får i seg nok næringsrik mat i løpet av skoledagen. Opplysningskontoret for brød og korn oppfordrer derfor foreldrene til å ta regi og satse på grovt brød i matpakka.
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom