Agder Energi

Bred støtte til vindkraft i Norge

Del
Syv av ti er hovedsakelig positive til vindmøller på land, viser en ny undersøkelse gjennomført for Agder Energi.

– Gjennom våren har vi sett en økende mostand mot vindmøller, derfor er vi svært overrasket over at støtten til vind på land ser ut til å faktisk være bred, sier Tom Nysted, administrerende direktør i Agder Energi.

Undersøkelsen ble gjennomført av Respons Analyse i sammenheng med årets Agder Energi-konferanse, som blant annet tar for seg hvordan vi kan dekke energibehovet til generasjonen etter oss.

Støtten til vind på land er også størst blant de unge, der over 80 prosent av de mellom 16 og 34 er positive, mot bare 63 prosent av de som er over 65 år.

– Vi gjennomførte faktisk en undersøkelse for nøyaktig ti år siden, og der fant vi at 75 prosent var hovedsakelig positive, mot 71 prosent i dag. Det indikerer at folks holdning til vindkraft ikke har blitt vesentlig endret til tross for at vi i løpet av de ti årene har fått en betydelig utbygging av vind i Norge, fortsetter Nysted.

Likevel viser undersøkelsen at andelen som er positive er lavest i områder som Trøndelag og Vestlandet, hvor det har vært høy byggeaktivitet for vind.

– Men de samme resultatene fant vi for ti år siden. Da var den laveste andelen som var positive i Trøndelag, med 66 prosent positive. I dag finner vi at 61 prosent er positive i det samme området.

I den samme undersøkelsen sier 91 prosent at de er positive til havvind. Det representerer en knapp økning, opp fra 86 prosent for ti år siden. Blant de spurte mellom 16 og 34 svarer hele 96 prosent at de er positive til havvind.

– Havvind har mange av de samme fordelene som vind på land, og langt færre av ulempene. Og så lenge vi vil ha behov for mye mer fornybar energi for å erstatte fossil, er det viktig at vi fortsetter å utvikle alle tilgjengelige energiteknologier videre, sier Nysted.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

http://www.ae.no

Agder Energi leverer ren energi for at samfunnet skal fungere, nå og for fremtiden.. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye