Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nå er det trendy med røtter

Del
Det er vinter og kaldt. Da trengs det varmende mat. Rotgrønnsaker i supper og gryter gir varme og næring. De er rike på vitaminer, antioksidanter, mineraler, sporstoffer og naturlig fiber.

Over hele den vestlige verden tas rotgrønnsaker nå i bruk. Årsakene er flere. De vokser i hele den vestlige verden, derfor omtales de som nærprodukter. De er næringsrike. De har herlige smaksegenskaper og har vært en del av kostholdet i lange tider tilbake, og påkalles derfor å være tradisjonsmat. De er lett tilgjengelige og for det meste rimelige i pris.

Fremtredende kokker profilerer seg med tradisjonsbærende rotgrønnsaker fra sitt nærområde som innehar alt som sunt måtte være. Mat med rotgrønnsaker er svært godt.

Vi følger deres anbefalinger.

 

Varmende vintersuppe

2 båter hvitløk

2 ss revet frisk ingefær

1 løk

1 purre

1 sellerirot

3 gulrøtter

1/2 kålrot

2 l grønnsakbuljong

frisk timian

salt og pepper

Finhakket hvitløk, reven ingefær og løk i terninger freses lett i smør før de tas over i kjele med varm grønnsakbuljong.

Purreringer, sellerirot-, gulrot- og kålrotterninger freses lett i smør før de også tas over i den varme buljongen.

Kok til alt er mørt - ca. 10 minutter.

Suppen smakes til med salt og pepper, og dryss over 3-4 stilker hakket, frisk timian.

Om ønskelig kan du tilsette kjøtt- eller kyllingbiter eller pølser i skiver.

Grov gjærbakst er godt til.

Flere oppskrifter med rotgrønnsaker finner du på frukt.no.

Bilder

Nå er det trendy med røtter. Kok deg en stor kjele med varmende vintersuppe. Foto: Synøve Dreyer
Nå er det trendy med røtter. Kok deg en stor kjele med varmende vintersuppe. Foto: Synøve Dreyer
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye