Opplysningskontoret for frukt og grønt

Klementiner - julens søte smak

Del
Vi kan knapt tenke oss julen uten den lille, gule og søte klementinen . Vi har for lengst blitt et klementinelskende folk og spiser hele 5 kg per person i året. Det alt vesentlige konsumeres opp mot julen. Vi pynter julehuset vårt med klementiner og nisser, og pynten spises opp med største velbehag.

Nå er julesesongen av klementiner kommet for fullt. Det er den søte og veldig gode sorten Clemenules som er på markedet.

Tilgangen er meget god og kvaliteten helt på topp, kan importører melde.

Klementiner ble krysset fram i år 1900

Klementiner hører til varegruppen småsitrus, som er en gammel kinesisk kultur. Småsitrusen mandarin kom til Europa i 1805 og var oppkalt etter Kinas statsmenn.  Den ble etter hvert dyrket rundt Middelhavet.

I år 1900 ble det krysset fram en ny variant. Det var det pater Clement i Algerie som sto for. Det ble en suksess. Han krysset mandarin med en annen sitrus med navn pomerans. Den nye sorten klementin ble en søt, steinfri og lettskrelt variant. Frukten har erobret hele verden,- også Norge.

Vi importerer klementiner i hovedsak fra Spania, men også fra Marokko.

Det har blitt utviklet mange klementinsorter for å kunne strekke sesongen og for å kunne tilby variasjoner. Her i Norge vil vi ha søte klementiner.

Klementiner er den viktigste sorten innen gruppen småsitrus i dag.

Bilder

Klementiner - julens søte smak
Klementiner - julens søte smak
Last ned bilde
Klementiner - julens søte smak
Klementiner - julens søte smak
Last ned bilde
Klementiner - julens søte smak
Klementiner - julens søte smak
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye