Opplysningskontoret for brød og korn

Eggende god finalevinner

Del
Genialt, er juryens beskrivelse av vinneren i årets finale i Fremtidens skolebrød, «Egg i brød». Det er 9. klassingene Tom Arvid Berg Viken, Ruben Westerheim Løken og Pragash Sivanandatheva fra Haugenstua skole i Oslo som står bak det nye, spennende og velsmakende skolebrødet.

- Et bakverk vi aldri har smakt maken til før, var en annen kommentar fra juryen i årets konkurranse. En samstemt jury beskriver vinnerproduktet som en brødskive med pålegg i, som kombinerer de store og viktige næringsstoffene protein og karbohydrater og som også har med litt fett, i tillegg til at det smaker godt. Og «Egg i brød» er selvsagt bakt med mye grovt og sunt mel. 

Tenk på egg

-  Tenk på egg, var oppfordringen elevene fra Haugenstua skole hadde fått fra sine faglærere når de skulle sende inn et bidrag til Fremtidens skolebrød. Og elevene tenkte helt nytt. Med utgangspunkt i rundstykkeemner som blir fylt med rått egg og deretter stekt har de skapt et komplett, sunt og godt måltid.     

Juryen i årets finale ble ledet av Ingrid Espelid Hovig og besto ellers av Andreas Viestad og matbloggeren Zaid.

De to andre finalelagene bestod av 6. klassingene Jorunn Marie Remen, Marthe Bøe Øvregård, Elias Schei Honningdal og Øyvind Korneliussen Solevågseide fra Måndalen skule og 10. klassingen Thomas Lyseng fra Slidre skule.

Bakemestrene Amund Skrutvold fra French Bakery, Heidi Berg fra Idun og Gunnar Solberg fra Baker Hansen assisterte hvert sitt lag under finalen.

Juryen var imponert over nivået

- Vanskelig å velge ut vinneren. Alle finalistene kan lage god og sunn gjærbakst, og  alle produktene smaker riktig godt, sa juryleder Ingrid Espelid Hovig til finalistene.

Det er Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) står bak konkurransen Fremtidens skolebrød.

- Vi ønsker å stimulere til kreativitet, bakekunnskap og bakeglede hos barn og unge. Samtidig vil vi ha mer oppmerksomhet og kunnskap om, og ikke minst bruk av grove brød og kornprodukter blant barn og unge, forteller daglig leder i OBK Torunn Nordbø.

De offentlige kostholdsrådene anbefaler å spise grove kornprodukter hver dag.

Konkurransereglene for Fremtidens skolebrød sier at produktene skal:

  • smake godt
  • være grovt eller ekstra grovt på Brødskalaen dvs. mer enn 50 % sammalt mel
  • inneholde lite sukker og salt
  • bakes som porsjonsstørrelser (ikke hele brød)
  • kunne spises uten oppvarming eller kjøling
  • være basert på en selvkomponert oppskrift

Se ellers www.brodogkorn for oppskrifter og flere bilder eller kontakt daglig leder Torunn Nordbø, mobil 952 89 666, e-post torunn@brodogkorn.no

Bilder

Juryen, Ingrid Espelid Hovig flankert av matbloggeren Zaid og Andreas Viestad.
Juryen, Ingrid Espelid Hovig flankert av matbloggeren Zaid og Andreas Viestad.
Last ned bilde
Vinnerlaget Ruben Westerheim Løken og Tom Arvid Berg Viken sammen med bakemester Amund Skrutvold.
Vinnerlaget Ruben Westerheim Løken og Tom Arvid Berg Viken sammen med bakemester Amund Skrutvold.
Last ned bilde
Fremtidens skolebrød 2012 - egg i brød
Fremtidens skolebrød 2012 - egg i brød
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye