Eggende god finalevinner
- Et bakverk vi aldri har smakt maken til før, var en annen kommentar fra juryen i årets konkurranse. En samstemt jury beskriver vinnerproduktet som en brødskive med pålegg i, som kombinerer de store og viktige næringsstoffene protein og karbohydrater og som også har med litt fett, i tillegg til at det smaker godt. Og «Egg i brød» er selvsagt bakt med mye grovt og sunt mel.
Tenk på egg
- Tenk på egg, var oppfordringen elevene fra Haugenstua skole hadde fått fra sine faglærere når de skulle sende inn et bidrag til Fremtidens skolebrød. Og elevene tenkte helt nytt. Med utgangspunkt i rundstykkeemner som blir fylt med rått egg og deretter stekt har de skapt et komplett, sunt og godt måltid.
Juryen i årets finale ble ledet av Ingrid Espelid Hovig og besto ellers av Andreas Viestad og matbloggeren Zaid.
De to andre finalelagene bestod av 6. klassingene Jorunn Marie Remen, Marthe Bøe Øvregård, Elias Schei Honningdal og Øyvind Korneliussen Solevågseide fra Måndalen skule og 10. klassingen Thomas Lyseng fra Slidre skule.
Bakemestrene Amund Skrutvold fra French Bakery, Heidi Berg fra Idun og Gunnar Solberg fra Baker Hansen assisterte hvert sitt lag under finalen.
Juryen var imponert over nivået
- Vanskelig å velge ut vinneren. Alle finalistene kan lage god og sunn gjærbakst, og alle produktene smaker riktig godt, sa juryleder Ingrid Espelid Hovig til finalistene.
Det er Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) står bak konkurransen Fremtidens skolebrød.
- Vi ønsker å stimulere til kreativitet, bakekunnskap og bakeglede hos barn og unge. Samtidig vil vi ha mer oppmerksomhet og kunnskap om, og ikke minst bruk av grove brød og kornprodukter blant barn og unge, forteller daglig leder i OBK Torunn Nordbø.
De offentlige kostholdsrådene anbefaler å spise grove kornprodukter hver dag.
Konkurransereglene for Fremtidens skolebrød sier at produktene skal:
- smake godt
- være grovt eller ekstra grovt på Brødskalaen dvs. mer enn 50 % sammalt mel
- inneholde lite sukker og salt
- bakes som porsjonsstørrelser (ikke hele brød)
- kunne spises uten oppvarming eller kjøling
- være basert på en selvkomponert oppskrift
Se ellers www.brodogkorn for oppskrifter og flere bilder eller kontakt daglig leder Torunn Nordbø, mobil 952 89 666, e-post torunn@brodogkorn.no
Bilder



Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom