Nets Branch Norway

Nets inngår samarbeid med Alipay i Norge

Del
(Oslo 19. april 2018) Et samarbeid mellom Nets og den kinesiske betalingstjenesten Alipay gjør det nå mulig for butikker i Skandinavia å akseptere kinesiske mobilbetalinger.

Kinesere og andre som foretrekker å benytte den kinesiske betalingstjenesten Alipay får nå muligheten til å benytte tjenesten i Norge og i resten av Skandinavia. Nets har nå fått muligheten til å tilby denne løsningen overfor butikker som følge av en avtale med Alipay.

– De mange kinesiske turistene som kommer til Norge benytter også anledningen til å handle. Derfor merker vi allerede nå at det er økt interesse fra næringslivet å tilby muligheten å ta imot betalinger via den kinesiske betalingstjenesten Alipay, sier James Johansen, Senior Commercial Manager hos Nets.

Alipay drives av Ant Financial Services Group som er et selskap innen Alibaba konsernet, og er en avansert tjeneste med mange ulike funksjoner. Kunder av den kinesiske løsningen er i stand til å utføre betalinger på nett, i fysiske butikker, betale regninger eller overføre penger til andre via løsningen. Alipay går for å være verdens største betalingstjeneste.

Betalingsalternativ for kinesiske turister
De siste årene har stadig flere kinesere besøk Norge og det er en kjensgjerning at de mange turistene Kina ofte legger igjen mer penger enn andre turister.

– Ut fra det vi har sett av tall fra tidligere år er en gjennomsnittlig korttransaksjon fra et kinesisk betalingskort på over 4000 kroner. Til sammenligning var gjennomsnittsbeløpet for et kortkjøp i Norge i 2017 på 338 kroner, sier Johansen.

Betalinger med Alipay foregår ved at den butikkansatte skanner en QR-kode på kundens smartmobiltelefon, hvor beløpet og kvitteringen mottas så og godkjennes. Deretter sikrer Alipay at data leveres til Nets, som på sin side sørger for at butikken mottar pengene fra den kinesiske betalingsløsningen.

Det å gi kinesiske turister mulighetene til å benytte sin prefererte betalingsløsning kan bidra til økt kundetilfredshet og potensielt sett en høyre omsetning. I tillegg vil butikkene ha en mulighet til å markedsføre seg direkte til kinesiske turister gjennom appen, noe som også kan tiltrekke nye kunder, forteller Johansen.

Gjennom avtalen som nå er inngått blir det mulig for omtrent en halv milliard registrerte Alipay-brukere å betale med tjenesten i butikker i Skandinavia. Nets lanserte løsningen i Danmark i slutten av mars og fra april blir dette en mulig for butikker i henholdsvis Norge og Sverige. Det er også forventet at løsningen vil bli tilrettelagt for Finland i løpet av de kommende månedene.

For mer informasjon om Alipay og muligheten for ta imot betalinger med tjenesten se:
https://www.nets.eu/no/payments/mobile-betalinger/alipay/

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både kommersielt og i samfunnet. Nets-konsernet har hovedkontor i København og har mer enn 4 000 ansatte i Europa. Vi hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Europa med å gjøre morgendagen litt enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg pressemeldinger fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nets Branch Norway

UnionPay, verdens største kredittkort, utvider markant i hele Norden23.11.2021 08:58:12 CET | Pressemelding

Kinesiske UnionPay, som står bak kredittkortet med flest kortholdere i hele verden, har inngått en ny, markant partneravtale med Nets på tvers av Norden, noe som bl.a. muliggjør kontantuttak, og det kan ha avgjørende betydning for om detaljhandel vil ta imot kortet, forteller ledende luksus butikk. “Siden vi ser at internasjonale reiser begynner å normalisere seg, vil Norden igjen bli en viktig destinasjon for Union Pay-kortholdere i Europa”, lyder det fra UnionPays nestleder i Europa.

Nets Passport Reader kvalifisert for eIDAS-kompatibel identitetssikring15.11.2021 09:59:37 CET | Pressemelding

Nets Passport Reader er nå eIDAS-sertifisert av BSI, et av verdens største sertifiserings-organer. Når den brukes til identitetssikring kan tjenesten nå konfigureres over hele Europa for eIDAS High – det høyeste sikkerhetsnivået. Denne sertifiseringen er en viktig godkjenning som forsikrer kundene om at den smarttelefonbaserte løsningen kan gi sikker tilgang til deres sensitive data, uten behov for kontakt ansikt til ansikt

JYSK velger Nets som leverandør i 14 lande24.9.2021 09:00:00 CEST | Pressemelding

Nets, som nå er en del av Nexi-konsernet, er valgt av JYSK som framtidig leverandør av betalingsløsninger i ytterligere fem land (Østerrike, Tyskland, Sveits, Frankrike og Italia). Dette utvider partnerskapet til samlet å dekke 14 europeiske land, hvor Nets vil bidra med å levere en strømlinjet og skalerbar betalingsløsning som dekker over både terminaler og kortinnløsning. Betalingsindustrien utvikler seg til å være stadig mer internasjonal, mens betalingsvanene fortsatt er vesentlig forskjellige fra land til land. Så for en detaljhandelsaktør som JYSK som løpende ekspanderer til flere land, og åpner mer enn 150 nye butikker pr. år bare i Europa, er det viktig at kundene kan betale med de betalingsformer de foretrekker, enten det er nasjonale kort som Dankort eller andre foretrukne betalingsløsninger: «For oss er det viktig at kundene våre har muligheten til å bruke den betalingsløsningen de foretrekker. Derfor har vi kikket etter en leverandør som gjør oss i stand til at motta betali