Utdanningsdirektoratet

Eksamenstid for 240 000 elever

Del
Et like sikkert vårtegn som hvitveis og 17. mai-feiring er eksamen. I eksamensperioden skal 240 000 elever gjennomføre 278 000 eksamener i 400 ulike fag. Nå er det like før det starter.

Trekk av fag

Fredag 12. mai kl. 0900 får elever på grunnskolen og på alle videregående skoler i landet beskjed om de kommer opp i eksamen og hvilke fag. Vårens eksamensperiode starter tirsdag 16. mai og varer til og med onsdag 7. juni

De samme nettbaserte hjelpemidlene i fylke

Skolene har tidligere hatt mulighet til å gi elevene tilgang til noen nettbaserte ressurser på skriftlig eksamen. Nå skal fylkeskommunene, som er skoleeiere til de videregående skoler, sikre at alle elever på alle skoler får tilgang til samme nettbaserte hjelpemidler i sitt fylke.

- Vi ser det som positivt at elever og privatister får tilgang til de samme hjelpemidlene under eksamen, slik at de opplever likebehandling på tvers av skolene i samme fylke. Elevene bruker nettbaserte hjelpemidler gjennom hele opplæringen, og det de får bruke under eksamen skal være kjent for dem, sier Hedda Birgitte Huse, avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet.

Elevene kan få tilgang til for eksempel nettbaserte læringsressurser, oppslagsverk og ordbøker under eksamen. Dette gjelder kun dersom skolene og fylkeskommuner er i stand til å isolere de aktuelle IP-adressene, for elevene skal ikke ha åpen tilgang til internett.

Andre viktige datoer denne våren

  • Første eksamensdag er tirsdag 16. mai. Da skal 21 000 elever på 10. trinn ha eksamen i matematikk. 
  • Den største eksamensdagen er onsdag 24. mai. Da skal vel 50 000 elever i tredjeklasse på videregående ha eksamen i norsk hovedmål. På grunn av stor interesse for norskeksamen, publiserer vi årets oppgave, som vi gjør hvert år, etter at eksamensdagen er over. Du vil finne den på https://www.udir.no etter kl.1500.
     
  • Tirsdag 6. og onsdag 7. juni avslutter yrkesfag eksamensperioden for de sentralt gitte eksamener. 12 400 elever tar 147 ulike eksamener disse to dagene i blant annet fagene anleggsgartner, blomsterdekoratør og tømrer.

Eksamensdatoer
Her finner du eksamensdatoer for sentralt gitt eksamen 10. trinn: https://www.udir.no/eksamen-og-prover/eksamen/administrere-eksamen/#datoar-grunnskolen

Her er eksamensdatoer for sentralt gitt eksamen videregående: https://www.udir.no/eksamen-og-prover/eksamen/administrere-eksamen/#datoar-vidaregaande

Tips til elever før eksamen

Vi har skrevet et blogginnlegg til elever som skal ta eksamen. Her får de blant annet tips om forberedelsesdagen, om bruken av hjelpemidler og kildebruk. http://udirbeta.udir.no/til-deg-som-skal-ta-eksamen/

Kontakter

Om Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet
Postboks 9359 Grønland
0135 Oslo

23 30 12 00http://www.udir.no

Utdanningsdirektoratet skal sikre at den nasjonale utdanningspolitikken iverksettes. Slik får barn, unge og voksne et barnehagetilbud og en opplæring av høy kvalitet. Vi er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Tromsø, Molde og Hamar.

Følg pressemeldinger fra Utdanningsdirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utdanningsdirektoratet

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye