Påskekos med påskebrød og harer
Påskeegget og påskeharen symboliserer begge fruktbarhet og spiren til et nytt liv. Påskeegg har lange tradisjoner i Norge, men påskeharen er et relativt nytt bekjentskap.
Det er mulig å bruke påskeegget på andre måter enn den klassiske varianten servert ved siden av frokosten. Vi har oppskrifter på Greske påskebrød som smaker deilig og som bruker hvite egg som dekor. Bruker du i tillegg vår oppskrift på boller som ser ut som påskeharer og lager ”påskespeilegg” av rullekake med pisket krem og aprikos som pynt, får du et spennende og variert tilbud til påskemåltidet.
Inviter til bakeverksted
- Inviter til bakeverksted og bak de søte påskeharene eller lag de flotte påskebrødene med fargerike egg, sammen med barna eller med venner, oppfordrer Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
- Arranger en påskefrokost, påskelunsj eller kanskje aftens. Utfordre slekt og venner til å ta med seg sin beste påskebakst til et felles måltid og kos dere ute i påskesola med en påskepiknik eller dekk et langbord inne.
Når en skal lage påskebakst kan kreativiteten få slippe løs. Du kan enten tenke på formen og lage boller, rundstykker, kake eller brød formet som for eksempel harer eller kyllinger. Eller du kan leke deg med de to klassiske påskefargene, dvs. gul og hvit. Eggeplomme, aprikos, fersken, sitron og safran er eksempler på egnede gule ingredienser, mens krem, hele egg og melis kan utgjøre den hvite dekoren.
Nå har også mange andre farger som lyslilla og vårgrønt gjort sitt inntog i påsken.
- Har du forslag til hvordan man kan lage ny spennende påskebakst send en e-post til torunn@brodogkorn.no
, og kanskje du får en hyggelig overraskelse i posten, sier Torunn Nordbø.
Opplysningskontoret for brød og korn har flere morsomme og deilige påskeoppskrifter, samt gode tips til sunn og velsmakende turmat på våre nettsider: www.brodogkorn.no
Til redaksjonen:
Finn flere bilder av påskeharer og påskebrød i vårt bildearkiv
Bilder






Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom