Opplysningskontoret for brød og korn

Påskekos med påskebrød og harer

Del
Det er snart påske. Uansett om du har tenkt å tilbringe den på påskefjellet, ved fjorden eller i byen blir det skikkelig påskekos med påskebrød og harer. Ideer til lange påskefrokoster med ferske, velsmakende bakevarer og god turmat kan vi hjelpe deg med. Opplysningskontoret for brød og korn har mange gode oppskrifter og tips for å gjøre påsken til en smaksopplevelse.

Påskeegget og påskeharen symboliserer begge fruktbarhet og spiren til et nytt liv. Påskeegg har lange tradisjoner i Norge, men påskeharen er et relativt nytt bekjentskap.

Det er mulig å bruke påskeegget på andre måter enn den klassiske varianten servert ved siden av frokosten. Vi har oppskrifter på Greske påskebrød som smaker deilig og som bruker hvite egg som dekor. Bruker du i tillegg vår oppskrift på boller som ser ut som påskeharer og lager ”påskespeilegg” av rullekake med pisket krem og aprikos som pynt, får du et spennende og variert tilbud til påskemåltidet.

Inviter til bakeverksted

- Inviter til bakeverksted og bak de søte påskeharene eller lag de flotte påskebrødene med fargerike egg, sammen med barna eller med venner, oppfordrer Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

- Arranger en påskefrokost, påskelunsj eller kanskje aftens. Utfordre slekt og venner til å ta med seg sin beste påskebakst til et felles måltid og kos dere ute i påskesola med en påskepiknik eller dekk et langbord inne. 

Når en skal lage påskebakst kan kreativiteten få slippe løs. Du kan enten tenke på formen og lage boller, rundstykker, kake eller brød formet som for eksempel harer eller kyllinger. Eller du kan leke deg med de to klassiske påskefargene, dvs. gul og hvit. Eggeplomme, aprikos, fersken, sitron og safran er eksempler på egnede gule ingredienser, mens krem, hele egg og melis kan utgjøre den hvite dekoren.

Nå har også mange andre farger som lyslilla og vårgrønt gjort sitt inntog i påsken.
- Har du forslag til hvordan man kan lage ny spennende påskebakst send en e-post til torunn@brodogkorn.no , og kanskje du får en hyggelig overraskelse i posten, sier Torunn Nordbø.

Opplysningskontoret for brød og korn har flere morsomme og deilige påskeoppskrifter, samt gode tips til sunn og velsmakende turmat på våre nettsider: www.brodogkorn.no

Til redaksjonen:
Finn flere bilder av påskeharer og påskebrød i vårt bildearkiv

Bilder

Påskeharer på bakebordet
Påskeharer på bakebordet
Last ned bilde
Påskeharer på tur
Påskeharer på tur
Last ned bilde
Påskespeilegg - rullekakeskiver med pisket krem og aprikos.
Påskespeilegg - rullekakeskiver med pisket krem og aprikos.
Last ned bilde
Påskehare med leselyst
Påskehare med leselyst
Last ned bilde
Påskehare med påskelilje
Påskehare med påskelilje
Last ned bilde
Gresk påskebrød som kalles lambropsomo og symboliserer det nye liv etter Jesu’ oppstandelse
Gresk påskebrød som kalles lambropsomo og symboliserer det nye liv etter Jesu’ oppstandelse
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye