Brød ute, brød inne, brød i hjerte, brød i sinnet...
Start feriedagen med sommerfrokost, på trappa, på terrassen, i hagen eller ved fontenen. Synes du frokosten har blitt kjedelig og er lei av brød og leverpostei? Vi gir deg mange alternativer til smakfulle brød, saftige scones, sprø horn, og for ikke å glemme alle de påleggsalternativene du egentlig ønsker deg.
Og hvorfor ikke invitere barna, kamerater, familie eller kollegaer på piknik? Ja, du kan utmerket godt ta lunsjen som piknik. Lag en kurv med spennende brødmat, fyll opp med spekeskinke eller fenalår og frisk frukt og grønt, og suksessen er sikret.
Og for ikke å glemme grillmaten. Brød på grill? Absolutt.
Hjemmelaget hamburgerbrød, hjemmelaget lompe, pinnebrød, bruschetta, og for ikke å snakke om dessertbrød – som smuldrepai eller grillede müsliskiver.
Som du ser, mulighetene er mange, og det beste av alt; Med brød i sinnet, og i magen - gir du seg selv et bedre kosthold og bedre helse. De nye offentlige kostholdsrådene anbefaler mer grovt brød i kostholdet, og vi gir deg oppskriftene og utvalget på www.brodogkorn.no
Forresten, skal du på tur de nærmeste dagene? Fylte grove horn passer godt både i matpakken eller i piknikkurven…
Grove horn med ost og skinke
16 stykker
200 g hvetemel
150 g sammalt hvete, fin
150 g sammalt hvete, grov
1 ts sukker
1 ts salt
60 g smør
3 dl skummet melk eller lettmelk
1 pk gjær
200 g revet mozarella eller annen ost du liker
200 g skinke skåret i biter
Sammenvispet egg til pensling
Sesamfrø til pynt
Bland mel, sukker og salt i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Hell den i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Tilsett mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Del deigen i to og kjevle hver del til tykke runde leiver. Del hver leiv i 8 spisser. Fordel skinke og revet ost på spissene. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten.
Form horn og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk hornene med et klede, og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Pensle hornene med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10–15 minutter.
Bilder

Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom