Opplysningskontoret for brød og korn

11 klasser vant skolebrød for å feire siste skoledag

Del
Når Skolebrødets dag feires fredag 18. juni, får 11 heldige klasser, en i hvert fylke, servert nystekte skolebrød.
Fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn feirer skoleårets slutt med å dele ut skolebrød til 11 skoleklasser i hele Norge. Foto: Brodogkorn.no
Fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn feirer skoleårets slutt med å dele ut skolebrød til 11 skoleklasser i hele Norge. Foto: Brodogkorn.no

Det var nærmere 400 klasser som hadde meldt seg på konkurransen til Opplysningskontoret for brød og korn og MatPrat - Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Det kom inn mange rørende og morsomme begrunnelser fra alle klassetrinn.

Å velge 11 klasser, en fra hvert fylke i Norge, var ingen enkel oppgave. 

– Aller helst skulle vi kunnet gi skolebrød til alle! Dette skoleåret har vært ekstra krevende for mange, og både elever og lærer har hatt bratt motbakke. Da er det veldig hyggelig for oss å kunne dele ut en liten premie på tampen av skoleåret, sier Torunn Nordbø, fagsjef i Opplysningskontoret for brød og korn og MatPrat.

Blant de 11 klassene som ble valgt ut, hadde flere lagt seg ekstra i selen for å skille seg ut i mengden. Nordbø mottok både videoer og tegninger som grundig beviser at barn eeeelsker skolebrød.

– Vi har også valgt ut noen klasser som vinnere av skolebrød på grunn av en ekstraordinær evne til å holde ut med brakkeskoler i påvente av nybygget skole, eller fordi de har hatt et år med særlig høyt smittetrykk i pandemien. Andre er blitt valgt ut på grunnlag av deres interesse for mat og helse, sier Nordbø.

Her er skolene som vant skolebrød til hele klassen:

  • Troms og Finnmark: 2. klasse ved Moan skole i Storslett
  • Nordland: Klasse 2B på Tverlandet skole, 
  • Trøndelag: 5. trinn ved Øverbygda skole i Selbu 
  • Møre og Romsdal: Storskulen på Søvik skule
  • Vestland: Ungdomstrinnet på Brekke barnehage og skule 
  • Rogaland: 2. klasse på Ådland skole på Karmøy
  • Agder: 7. trinn ved Mosby oppvekstsenter 
  • Vestfold og Telemark: Klasse 5B ved Kjeldås skole i Sande
  • Oslo: 4. trinn ved Veitvet skole 
  • Viken: 5. trinn ved Bøleråsen skole i Langhus
  • Innlandet: Mottaksklassen ved Børstad ungdomsskole i Hamar

Skolebrødets dag feirer jubileum

I år er det femte året Skolebrødets dag blir feiret, som alltid er den siste fredagen før skoleferien. Merkedagen ble etablert av Opplysningskontoret for brød og korn i 2017 som en årlig tradisjon for å feire at skoleåret er over.

– Vi er opptatt av å fremme et sunt kosthold med hovedvekt på grove bakervarer med høyt innhold av fiber. Men i et sunt kosthold er det også plass til å kose seg litt. Å feire at skoleåret er over med et skolebrød, synes vi er en fin tradisjon, sier Nordbø. 

Bakerier og butikker over hele landet tar del i feiringen, og i år er også MatPrat - Opplysningskontoret for egg og kjøtt, med som samarbeidspartner på merkedagen.

Kontakter

Bilder

Fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn feirer skoleårets slutt med å dele ut skolebrød til 11 skoleklasser i hele Norge. Foto: Brodogkorn.no
Fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn feirer skoleårets slutt med å dele ut skolebrød til 11 skoleklasser i hele Norge. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Skolebrød - eller skolebolle? Hvor du bor og hvor gammel du er har betydning for hva du kaller bakverket. Foto: Brodogkorn.no
Skolebrød - eller skolebolle? Hvor du bor og hvor gammel du er har betydning for hva du kaller bakverket. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Bakerier over hele landet er med på feiringen av Skolebrødets dag fredag 18. juni. Foto: Brodogkorn.no
Bakerier over hele landet er med på feiringen av Skolebrødets dag fredag 18. juni. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye