11 klasser vant skolebrød for å feire siste skoledag
Det var nærmere 400 klasser som hadde meldt seg på konkurransen til Opplysningskontoret for brød og korn og MatPrat - Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Det kom inn mange rørende og morsomme begrunnelser fra alle klassetrinn.
Å velge 11 klasser, en fra hvert fylke i Norge, var ingen enkel oppgave.
– Aller helst skulle vi kunnet gi skolebrød til alle! Dette skoleåret har vært ekstra krevende for mange, og både elever og lærer har hatt bratt motbakke. Da er det veldig hyggelig for oss å kunne dele ut en liten premie på tampen av skoleåret, sier Torunn Nordbø, fagsjef i Opplysningskontoret for brød og korn og MatPrat.
Blant de 11 klassene som ble valgt ut, hadde flere lagt seg ekstra i selen for å skille seg ut i mengden. Nordbø mottok både videoer og tegninger som grundig beviser at barn eeeelsker skolebrød.
– Vi har også valgt ut noen klasser som vinnere av skolebrød på grunn av en ekstraordinær evne til å holde ut med brakkeskoler i påvente av nybygget skole, eller fordi de har hatt et år med særlig høyt smittetrykk i pandemien. Andre er blitt valgt ut på grunnlag av deres interesse for mat og helse, sier Nordbø.
Her er skolene som vant skolebrød til hele klassen:
- Troms og Finnmark: 2. klasse ved Moan skole i Storslett
- Nordland: Klasse 2B på Tverlandet skole,
- Trøndelag: 5. trinn ved Øverbygda skole i Selbu
- Møre og Romsdal: Storskulen på Søvik skule
- Vestland: Ungdomstrinnet på Brekke barnehage og skule
- Rogaland: 2. klasse på Ådland skole på Karmøy
- Agder: 7. trinn ved Mosby oppvekstsenter
- Vestfold og Telemark: Klasse 5B ved Kjeldås skole i Sande
- Oslo: 4. trinn ved Veitvet skole
- Viken: 5. trinn ved Bøleråsen skole i Langhus
- Innlandet: Mottaksklassen ved Børstad ungdomsskole i Hamar
Skolebrødets dag feirer jubileum
I år er det femte året Skolebrødets dag blir feiret, som alltid er den siste fredagen før skoleferien. Merkedagen ble etablert av Opplysningskontoret for brød og korn i 2017 som en årlig tradisjon for å feire at skoleåret er over.
– Vi er opptatt av å fremme et sunt kosthold med hovedvekt på grove bakervarer med høyt innhold av fiber. Men i et sunt kosthold er det også plass til å kose seg litt. Å feire at skoleåret er over med et skolebrød, synes vi er en fin tradisjon, sier Nordbø.
Bakerier og butikker over hele landet tar del i feiringen, og i år er også MatPrat - Opplysningskontoret for egg og kjøtt, med som samarbeidspartner på merkedagen.
Kontakter
Torunn NordbøFagsjef brød og kornOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom