11 klasser vant skolebrød for å feire siste skoledag
Det var nærmere 400 klasser som hadde meldt seg på konkurransen til Opplysningskontoret for brød og korn og MatPrat - Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Det kom inn mange rørende og morsomme begrunnelser fra alle klassetrinn.
Å velge 11 klasser, en fra hvert fylke i Norge, var ingen enkel oppgave.
– Aller helst skulle vi kunnet gi skolebrød til alle! Dette skoleåret har vært ekstra krevende for mange, og både elever og lærer har hatt bratt motbakke. Da er det veldig hyggelig for oss å kunne dele ut en liten premie på tampen av skoleåret, sier Torunn Nordbø, fagsjef i Opplysningskontoret for brød og korn og MatPrat.
Blant de 11 klassene som ble valgt ut, hadde flere lagt seg ekstra i selen for å skille seg ut i mengden. Nordbø mottok både videoer og tegninger som grundig beviser at barn eeeelsker skolebrød.
– Vi har også valgt ut noen klasser som vinnere av skolebrød på grunn av en ekstraordinær evne til å holde ut med brakkeskoler i påvente av nybygget skole, eller fordi de har hatt et år med særlig høyt smittetrykk i pandemien. Andre er blitt valgt ut på grunnlag av deres interesse for mat og helse, sier Nordbø.
Her er skolene som vant skolebrød til hele klassen:
- Troms og Finnmark: 2. klasse ved Moan skole i Storslett
- Nordland: Klasse 2B på Tverlandet skole,
- Trøndelag: 5. trinn ved Øverbygda skole i Selbu
- Møre og Romsdal: Storskulen på Søvik skule
- Vestland: Ungdomstrinnet på Brekke barnehage og skule
- Rogaland: 2. klasse på Ådland skole på Karmøy
- Agder: 7. trinn ved Mosby oppvekstsenter
- Vestfold og Telemark: Klasse 5B ved Kjeldås skole i Sande
- Oslo: 4. trinn ved Veitvet skole
- Viken: 5. trinn ved Bøleråsen skole i Langhus
- Innlandet: Mottaksklassen ved Børstad ungdomsskole i Hamar
Skolebrødets dag feirer jubileum
I år er det femte året Skolebrødets dag blir feiret, som alltid er den siste fredagen før skoleferien. Merkedagen ble etablert av Opplysningskontoret for brød og korn i 2017 som en årlig tradisjon for å feire at skoleåret er over.
– Vi er opptatt av å fremme et sunt kosthold med hovedvekt på grove bakervarer med høyt innhold av fiber. Men i et sunt kosthold er det også plass til å kose seg litt. Å feire at skoleåret er over med et skolebrød, synes vi er en fin tradisjon, sier Nordbø.
Bakerier og butikker over hele landet tar del i feiringen, og i år er også MatPrat - Opplysningskontoret for egg og kjøtt, med som samarbeidspartner på merkedagen.
Kontakter
Torunn NordbøFagsjef brød og kornOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom