
Inntak til videregående opplæring 2007/2008: De fleste har fått sitt førsteønske oppfylt
Kunnskapsløftet ble innført i grunnskolen og videregående opplæring fra skoleåret 2006/2007. I skoleåret 2007/2008 blir reformen innført i Vg2.
I forbindelse med innføring av Kunnskapsløftet må elever som søker på andre året i studieforberedende utdanningsprogram velge et av fire programområder, formgivingsfag, realfag, samfunnsfag og økonomi eller språkfag. Nesten 45 prosent av elevene søkte realfag, mens bare 15 prosent søkte seg til språkfag.
Fylkeskommunene hadde en utfordring når det gjaldt dimensjonering av plasser på Vg2. Det var mange plasser og få søkere til språkfag, og formgivningsfag, men det var rundt langt flere elever enn plasser på realfag og samfunnsfag og økonomi. Til tross for dette har de alle fleste har fått tilbud om plass på sitt førsteønske i studieforberedende Vg2.
- Fylkeskommunene har gjort en strålende jobb med å fordele søkere på plasser, sier fungerende avdelingsdirektør Katrine Teigen. - All ungdom mellom 16 og 19 år har lovfestet rett til å få oppfylt ett av sine tre kursønsker. Derfor er det svært gledelig at så mange allerede har fått plass.
Som tidligere år vil ikke alle søkerne få tilbud om skoleplass ved første inntak.. Dette skyldes at fylkeskommunene fortløpende foretar tilpassinger i tilbudene for å imøtekomme elevenes ønsker på best mulig måte. I flere av fylkeskommunene medfører dette at nye tilbud må opprettes i løpet av sommeren.
Fylkeskommunene har tatt inn større eller om lag samme andelen søkere ved første inntak som for tidligere år. Telemark derimot har kjørt første inntak tidligere og uten å ha endelige karakterer for skoleåret 2006-07. Telemark har derfor tatt inn en mindre andel med sitt tidlige første inntak.
Vedlegg: Oversikt over inntaket (excel)
Ark 1: Søkere etter fylke og tilbudt kursønske
Ark 2: Søkere etter studieretning, kurstrinn og tilbudt kursønske
Ark 3: Søkere med tilbud, etter fylke, kurstrinn og kjønn
Ark 4: Søkere på venteliste, etter fylke, kurstrinn og kjønn
Kommunikasjonsrådgiver Kristine Strømmen, telefon: 952 11 856, e-post: kristine.strommen@utdanningsdirektoratet.no**** Dette stoff formidler NTB for andre - se www.ntb.no ****
Om Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet skal sikre at den nasjonale utdanningspolitikken iverksettes. Slik får barn, unge og voksne et barnehagetilbud og en opplæring av høy kvalitet. Vi er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Tromsø, Molde og Hamar.
Følg pressemeldinger fra Utdanningsdirektoratet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Utdanningsdirektoratet
Elevundersøkelsen 2018 - færre elever sier de blir mobbet29.1.2019 07:00:36 CET | Pressemelding
I 2018 svarer 6,1 prosent av elevene at de blir mobbet to til tre ganger i måneden eller oftere. Dette er en nedgang på 0,5 prosentpoeng fra 2017.
Hva skal til for at flere ungdommer får læreplass? 29.11.2018 09:10:00 CET | Pressemelding
Rekordmange ungdommer søker seg til yrkesfag, og de fleste får læreplass. Utdanningsdirektoratet har sett nærmere på hvordan enda flere kan fullføre utdanningen som fagarbeidere. Betydningen av støtte fra voksne i støtteapparatet er ofte utslagsgivende for å vippe ungdom i riktig retning.
Resultater fra nasjonale prøver på 5. trinn 2018 er publisert27.11.2018 08:56:25 CET | Pressemelding
Høsten 2018 gjennomførte 60 000 elever på 5. trinn nasjonale prøver i lesing, regning og engelsk. Det er i snitt ingen store endringer på nasjonalt nivå i elevenes prestasjoner på 5. trinn.
Priv. til red.: Resultater fra nasjonale prøver i ungdomsskolen er publisert23.10.2018 09:40:00 CEST | Pressemelding
Denne høsten tok 120 000 elever nasjonale prøver i lesing, regning og engelsk på 8. trinn, og lesning og regning på 9. trinn.
Apalløkka skole vinner Dronning Sonjas skolepris2.10.2018 12:00:00 CEST | Pressemelding
En enstemmig jury har kåret Apalløkka ungdomsskole i Oslo som vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2018.