Opplysningskontoret for brød og korn

10 oppskrifter som gjør det dejligt å være norsk i Norge

Del

Med disse oppskriftene lager du ekte dansk stemning i Norge.

Høyt sildesmørbrød. Foto: brodogkorn.no
Høyt sildesmørbrød. Foto: brodogkorn.no

Danmark er mange nordmenns favoritt-ferieland. Ifølge Statistisk Sentralbyrå reiste over 830.000 nordmenn på ferie til Danmark sommeren før pandemien brøt ut.

Blant fristelsene finner vi Jyllands mange strender og familieparker, kontinentale opplevelser i København – og ikke minst overdådige danske frokoster med høye smørrebrød, fristende wienerbrød og den danske spesialiteten brunsviger. 

Ja, for du visste vel at danskenes frokost er det vi kaller lunsj eller formiddagsmat?

Men når det fortsatt er smitterestriksjoner som gir humper i veien for årets Danmarksferie, finnes det et godt alternativ: Å la maten bringe den danske feriefølelsen hjem til Norge!

– Inviter noen venner hjem på en skikkelig dansk frokost, med danske flagg på bordet og Kim Larsen i høyttaleren. Da kan du importere den danske, livsnytende feriegleden hjem til Norge, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Her er oppskriftene som bringer en smak av Danmark til Norge:

  1. Smørrebrød med panert fisk og reker 
  2. Høyt smørbrød med sild
  3. Grovt rugbrød med hjemmelaget leverpostei 
  4. Dansk rugbrød
  5. Solsikkerundstykker
  6. Danske wienerbrød
  7. Brunsviger 
  8. Flødeskumskage med jordbær
  9. Iskrem med rugbrødsmuler
  10. Durumrundstykker

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Høyt sildesmørbrød. Foto: brodogkorn.no
Høyt sildesmørbrød. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Dansk wienerbrød. Foto: Brodogkorn.no
Dansk wienerbrød. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Iskrem med rugbrødsmuler. Foto: Brodogkorn.no
Iskrem med rugbrødsmuler. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Brunsviger. Foto: Brodogkorn.no
Brunsviger. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Dansk rugbrød. Foto: Brodogkorn.no
Dansk rugbrød. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Rugbrød med hjemmelaget leverpostei. Foto: Brodogkorn.no
Rugbrød med hjemmelaget leverpostei. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Smørrebrød med panert fisk og reker. Foto: Brodogkorn.no
Smørrebrød med panert fisk og reker. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Flødeskumskage med jordbær  Foto: brodogkorn.no
Flødeskumskage med jordbær Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Solsikkerundstykker. Foto: brodogkorn.no
Solsikkerundstykker. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Durumrundstykker. Foto: brodogkorn.no
Durumrundstykker. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom