Opplysningskontoret for brød og korn

10 oppskrifter som gir franske følelser i sommer

Del

Med denne maten i piknikkurven, er det lett å skape franske feriefølelser midt i den norske naturen.

Sitronterter. Foto: Brodogkorn.no
Sitronterter. Foto: Brodogkorn.no

Mange har også i år måttet se langt etter sommerferien i Frankrike. Og selv om vi ikke kan bringe det asurblå Middelhavet til Norge, kan vi i det minste gjenskape følelsen man får ved å spise franske delikatesser!

Fyll en piknik-kurv med franske bakervarer, kjøp med noen gode oster fra butikken og lag en oppdekning midt i naturen. 

– Den enkle utveien er å stikke innom det lokale bakeriet ditt og kjøpe med noen croissanter, bagetter eller briocher. Men mange synes også det er morsomt å prøve seg på å bake disse franske spesialitetene selv, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Har man lyst å bake selv til piknikkurven, er både bagetter og briocher enkle å få til. Med litt bakeerfaring kan man også prøve deg på hjemmebakte croissanter.

Her er ti franske feriefine oppskrifter:

  1. Croissanter
  2. Bagetter
  3. Briocher
  4. Franske boller
  5. Små sitronterter
  6. Quiche med skinke
  7. Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott
  8. Pan bagnat
  9. Bagett med kyllingsalat
  10. Fint surdeigsbrød

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sitronterter. Foto: Brodogkorn.no
Sitronterter. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Croissanter. Foto: Brodogkorn.no
Croissanter. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Croissanter. Foto: Brodogkorn.no
Croissanter. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Bagetter. Foto: Brodogkorn.no
Bagetter. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Briocher. Foto: Brodogkorn.no
Briocher. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Lyst surdeigsbrød. Foto: Brodogkorn.no
Lyst surdeigsbrød. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Quiche med ost og skinke. Foto: Brodogkorn.no
Quiche med ost og skinke. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom