Opplysningskontoret for brød og korn

10 oppskrifter som gir franske følelser i sommer

Del

Med denne maten i piknikkurven, er det lett å skape franske feriefølelser midt i den norske naturen.

Sitronterter. Foto: Brodogkorn.no
Sitronterter. Foto: Brodogkorn.no

Mange har også i år måttet se langt etter sommerferien i Frankrike. Og selv om vi ikke kan bringe det asurblå Middelhavet til Norge, kan vi i det minste gjenskape følelsen man får ved å spise franske delikatesser!

Fyll en piknik-kurv med franske bakervarer, kjøp med noen gode oster fra butikken og lag en oppdekning midt i naturen. 

– Den enkle utveien er å stikke innom det lokale bakeriet ditt og kjøpe med noen croissanter, bagetter eller briocher. Men mange synes også det er morsomt å prøve seg på å bake disse franske spesialitetene selv, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Har man lyst å bake selv til piknikkurven, er både bagetter og briocher enkle å få til. Med litt bakeerfaring kan man også prøve deg på hjemmebakte croissanter.

Her er ti franske feriefine oppskrifter:

  1. Croissanter
  2. Bagetter
  3. Briocher
  4. Franske boller
  5. Små sitronterter
  6. Quiche med skinke
  7. Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott
  8. Pan bagnat
  9. Bagett med kyllingsalat
  10. Fint surdeigsbrød

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sitronterter. Foto: Brodogkorn.no
Sitronterter. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Croissanter. Foto: Brodogkorn.no
Croissanter. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Croissanter. Foto: Brodogkorn.no
Croissanter. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Bagetter. Foto: Brodogkorn.no
Bagetter. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Briocher. Foto: Brodogkorn.no
Briocher. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Lyst surdeigsbrød. Foto: Brodogkorn.no
Lyst surdeigsbrød. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Quiche med ost og skinke. Foto: Brodogkorn.no
Quiche med ost og skinke. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn