Opplysningskontoret for brød og korn

10 oppskrifter på amerikansk ferie på denne siden av dammen

Del

Få amerikansk feriefølelse på hjemmebane - med disse oppskriftene til grillfesten.

S'mores. Foto: Brodogkorn.no
S'mores. Foto: Brodogkorn.no

Den amerikanske barbecuen har en sentral plass i amerikansk kultur, særlig i de sørøstlige statene i landet. I området som kalles barbecue-beltet, fra Texas og ut til østkysten av USA, finner vi flere forskjellige retninger på barbecue-kjøkkenet. Fellesnevnerne er at det skal grilles kjøtt, helst på trefliser som gir en røkt smak, og at det skal være herlige grillsauser til.

Og like viktig: En ekte amerikansk barbecue skal være et hyggelig lag med venner og familie. Vi samles rundt et bugnende matbord og livlig prat.

Så når en pandemi setter kjepper i hjulene for ferieturer til USA, kanskje vi like gjerne kan hente USA hjem til Norge? 

– En hamburger er en selvsagt hovedrett når man griller på amerikansk vis. Ekstra godt blir det når man serverer hjemmebakte hamburgerbrød til, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Amerikanerne liker også å bruke restvarmen på grillen til å lage klassiske smores - to cookies med grillet marshmallows og sjokolade i midten. 

Her er ti oppskrifter på grillmat og sandwicher som gir amerikansk feriefølelse:

  1. Club sandwich
  2. Smores
  3. Byggcookies til smores
  4. Hamburgerbrød
  5. BLT-sandwich
  6. Brownie på grillen
  7. Grillet baconskive
  8. Rosa hamburgerbrød
  9. Luksuspølsebrød
  10. Grillsauser

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

S'mores. Foto: Brodogkorn.no
S'mores. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
BLT sandwich. Foto: Brodogkorn.no
BLT sandwich. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Club sandwich. Foto: Brodogkorn.no
Club sandwich. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Grillet baconskive. Foto: Brodogkorn.no
Grillet baconskive. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Hamburgerbrød. Foto: Brodogkorn.no
Hamburgerbrød. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Grillsauser til barbecue. Foto: Brodogkorn.no
Grillsauser til barbecue. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Byggcookies til smores. Foto: Brodogkorn.no
Byggcookies til smores. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn