Opplysningskontoret for brød og korn

10 oppskrifter på amerikansk ferie på denne siden av dammen

Del

Få amerikansk feriefølelse på hjemmebane - med disse oppskriftene til grillfesten.

S'mores. Foto: Brodogkorn.no
S'mores. Foto: Brodogkorn.no

Den amerikanske barbecuen har en sentral plass i amerikansk kultur, særlig i de sørøstlige statene i landet. I området som kalles barbecue-beltet, fra Texas og ut til østkysten av USA, finner vi flere forskjellige retninger på barbecue-kjøkkenet. Fellesnevnerne er at det skal grilles kjøtt, helst på trefliser som gir en røkt smak, og at det skal være herlige grillsauser til.

Og like viktig: En ekte amerikansk barbecue skal være et hyggelig lag med venner og familie. Vi samles rundt et bugnende matbord og livlig prat.

Så når en pandemi setter kjepper i hjulene for ferieturer til USA, kanskje vi like gjerne kan hente USA hjem til Norge? 

– En hamburger er en selvsagt hovedrett når man griller på amerikansk vis. Ekstra godt blir det når man serverer hjemmebakte hamburgerbrød til, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Amerikanerne liker også å bruke restvarmen på grillen til å lage klassiske smores - to cookies med grillet marshmallows og sjokolade i midten. 

Her er ti oppskrifter på grillmat og sandwicher som gir amerikansk feriefølelse:

  1. Club sandwich
  2. Smores
  3. Byggcookies til smores
  4. Hamburgerbrød
  5. BLT-sandwich
  6. Brownie på grillen
  7. Grillet baconskive
  8. Rosa hamburgerbrød
  9. Luksuspølsebrød
  10. Grillsauser

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

S'mores. Foto: Brodogkorn.no
S'mores. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
BLT sandwich. Foto: Brodogkorn.no
BLT sandwich. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Club sandwich. Foto: Brodogkorn.no
Club sandwich. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Grillet baconskive. Foto: Brodogkorn.no
Grillet baconskive. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Hamburgerbrød. Foto: Brodogkorn.no
Hamburgerbrød. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Grillsauser til barbecue. Foto: Brodogkorn.no
Grillsauser til barbecue. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Byggcookies til smores. Foto: Brodogkorn.no
Byggcookies til smores. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom