Opplysningskontoret for brød og korn

10 oppskrifter for italiensk feriestemning i Norge

Del

Ta en gastronomisk reise til Italia - uten å krysse grensen.

Bruschetta med tomat. Foto: Brodogkorn.no
Bruschetta med tomat. Foto: Brodogkorn.no

Italia er et av nordmenns yndlingsferieland. Mange reiser på grunn av varmt vær, blått hav og fine strender – men vel så mange reiser for å oppleve autentisk italiensk mat basert på gode råvarer.  

Men når en pandemi på hell står i veien for årets italienske sommerferie, gjelder det å skape løsninger på  hjemmebane. Heldigvis er det ikke så vanskelig: Med noen fine oppskrifter og gode venner tilgjengelig, er det kort vei til en smak av Italia. 

– Det italienske kjøkken har mange retter det er enkelt å gjenskape på norske kjøkken. Focaccia, bruschetta, grissini, ciabatta og biscotti er bare noen av de italienske delikatessene du kan skape feriefølelsen med, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.  

Her er våre ti oppskrifter som skaper italiensk feriefølelse i hjemlandet. 

  1. Focaccia
  2. Grissini med pepper
  3. Italiensk loff
  4. Bruschetta med tomater
  5. Bruschetta med spekeskinke
  6. Hvitløkspasta
  7. Spaghetti med brød og sitron
  8. Grillet pizza med spekeskinke og fersken
  9. Grillet vegetarpizza
  10. Biscotti

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bruschetta med tomat. Foto: Brodogkorn.no
Bruschetta med tomat. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Focaccia. Foto: Brodogkorn.no
Focaccia. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Last ned bilde
Grissini. Foto: Brodogkorn.no
Grissini. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Biscotti. Foto: Brodogkorn.no
Biscotti. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Hvitløkspasta. Foto: Brodogkorn.no
Hvitløkspasta. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Grillet pizza med spekeskinke og fersken. Foto: Brodogkorn.no
Grillet pizza med spekeskinke og fersken. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom