10 langpannekaker til 17. mai-festen

Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai.
– Klassikeren er sjokoladekake med glasur og kokos, som vi alle kjenner godt. Men til et variert og fristende kakebord er det også godt med noen alternativer, sier Torunn Nordbø, daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn.
Hun har plukket ut oppskrifter på 10 gode langpannekaker som garantert vil få ben å gå på når det er 17. mai-fest.
1. Langpannekake med sitron og blåbær
En frisk og saftig kake som vi lyse opp blant alle sjokoladekakene på kakebordet.
Denne kaken er saftig og holdbar, og med kanel, allehånde og kefir blant ingrediensene.
Rask å lage, og frisk på smak med kanel, nøtter og eplebiter blant ingrediensene.
4. Gulrotkake
Alle liker gulrotkake! Denne har en deilig glasur av kremost som passer godt til den søte kaken.
5. Mor Monsen
Mange baker Mor Monsen til jul, men det er en kake som passer vel så bra til nasjonaldagen.
En lettvinn langpannekake med kefir som gjør den ekstra saftig og holdbar.
Søte bananer og sprø nøtter i en herlig langpannekombinasjon.
8. Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær
Denne er kanskje mest for de voksne: En fruktkake med rom, rosiner og tørket frukt og mandler.
Appelsinsaft og revet appelsinskall gir denne kaken en herlig syrlig smak. Marsipan gir luksusfølelsen.
10. Brownies med karameller og marshmallows
En sjokoladekake i forkledning! En deilig langpannekake med karameller, mini marshmallows og sjokoladebiter som kombinerer kake og godteri til en fristende festkake.
Baketips for langpannekaker
Langpannekaker er ofte enkle å lage, og lett å lykkes med.
– Hvis du velger en av de minst kompliserte oppskriftene, vil selv nybegynnere i kakebakst oppleve at det er lett å få til, sier Torunn Nordbø.
Hun har følgende generelle råd som kan være gode å ha når du setter i gang med baksten:
- Romtempererte egg gir ekstra luftig eggedosis.
- Kle langpannen med bakepapir om du vil være helt sikker på å få den enkelt ut av formen.
- Bruk alltid sikt når du har i det tørre i – ikke bare for å unngå klumper, men også for å få røren luftig, lett og fin til din langpannekake.
- Sett langpannekaken inn i ovnen med det samme du har laget ferdig røren. Dersom den blir stående på benken for lenge, kan luften gå ut av eggedosisen.
- Ikke slump! Kakebaking krever mer nøyaktighet enn vanlig matlaging – så du vil tjene på å være nøyaktig og tålmodig underveis.
- Sjekk alltid om kaken er ferdigstekt med en kakepinne. Fester det seg røre på den, må langpannekaken dn stå litt lenger i ovnen.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder










Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
Gjør skolestarten enklere med grovt brød i matpakka16.8.2025 07:55:00 CEST | Pressemelding
Snart ringer skoleklokka inn igjen, og tusenvis av norske foreldre skal i gang med å lage matpakker hver eneste morgen. En undersøkelse fra YouGov viser at én av tre foreldre er bekymret for om barna deres får i seg nok næringsrik mat i løpet av skoledagen. Opplysningskontoret for brød og korn oppfordrer derfor foreldrene til å ta regi og satse på grovt brød i matpakka.
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
