Opplysningskontoret for brød og korn

10 langpannekaker til 17. mai-festen

Del

Her er inspirasjon når du har lyst å prøve noe annet enn den klassiske sjokoladekaken i langpanne til 17. mai-festen.

Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai., sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. For eksempel denne langpannekaken med sitron og blåbær.
Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai., sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. For eksempel denne langpannekaken med sitron og blåbær.

Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai.

– Klassikeren er sjokoladekake med glasur og kokos, som vi alle kjenner godt. Men til et variert og fristende kakebord er det også godt med noen alternativer, sier Torunn Nordbø, daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn.

Hun har plukket ut oppskrifter på 10 gode langpannekaker som garantert vil få ben å gå på når det er 17. mai-fest. 

1. Langpannekake med sitron og blåbær

En frisk og saftig kake som vi lyse opp blant alle sjokoladekakene på kakebordet. 

2. Rosin- og krydderkake

Denne kaken er saftig og holdbar, og med kanel, allehånde og kefir blant ingrediensene. 

3. Eple- og pistasjkake

Rask å lage, og frisk på smak med kanel, nøtter og eplebiter blant ingrediensene.   

4. Gulrotkake

Alle liker gulrotkake! Denne har en deilig glasur av kremost som passer godt til den søte kaken. 

5. Mor Monsen

Mange baker Mor Monsen til jul, men det er en kake som passer vel så bra til nasjonaldagen. 

6. Krydderkake med eple

En lettvinn langpannekake med kefir som gjør den ekstra saftig og holdbar. 

7. Banan- og pekankake

Søte bananer og sprø nøtter i en herlig langpannekombinasjon.  

8. Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær

Denne er kanskje mest for de voksne: En fruktkake med rom, rosiner og tørket frukt og mandler. 

9. Appelsinkake med marsipan

Appelsinsaft og revet appelsinskall gir denne kaken en herlig syrlig smak. Marsipan gir luksusfølelsen.

10. Brownies med karameller og marshmallows

En sjokoladekake i forkledning! En deilig langpannekake med karameller, mini marshmallows og sjokoladebiter som kombinerer kake og godteri til en fristende festkake.

Baketips for langpannekaker

Langpannekaker er ofte enkle å lage, og lett å lykkes med.

– Hvis du velger en av de minst kompliserte oppskriftene, vil selv nybegynnere i kakebakst oppleve at det er lett å få til, sier Torunn Nordbø. 

Hun har følgende generelle råd som kan være gode å ha når du setter i gang med baksten:

  • Romtempererte egg gir ekstra luftig eggedosis.
  • Kle langpannen med bakepapir om du vil være helt sikker på å få den enkelt ut av formen.
  • Bruk alltid sikt når du har i det tørre i – ikke bare for å unngå klumper, men også for å få røren luftig, lett og fin til din langpannekake.
  • Sett langpannekaken inn i ovnen med det samme du har laget ferdig røren. Dersom den blir stående på benken for lenge, kan luften gå ut av eggedosisen.
  • Ikke slump! Kakebaking krever mer nøyaktighet enn vanlig matlaging – så du vil tjene på å være nøyaktig og tålmodig underveis.
  • Sjekk alltid om kaken er ferdigstekt med en kakepinne. Fester det seg røre på den, må langpannekaken dn stå litt lenger i ovnen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai., sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. For eksempel denne langpannekaken med sitron og blåbær.
Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai., sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. For eksempel denne langpannekaken med sitron og blåbær.
Last ned bilde
Appelsinkake med marsipan. Foto: Brodogkorn.no
Appelsinkake med marsipan. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Banan- og pekankake. Foto: Brodogkorn.no
Banan- og pekankake. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Eple-og pistasjkake. Foto: Brodogkorn.no
Eple-og pistasjkake. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær. Foto: Brodogkorn.no
Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Gulrotkake. Foto: Brodogkorn.no
Gulrotkake. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Krydderkake med eple. Foto: Brodogkorn.no
Krydderkake med eple. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Mor Monsen. Foto: Brodogkorn.no
Mor Monsen. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Rosin- og krydderkake. Foto: Brodogkorn.no
Rosin- og krydderkake. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Brownies med karameller og marshmallows. Foto; Brodogkorn.no
Brownies med karameller og marshmallows. Foto; Brodogkorn.no
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom