Opplysningskontoret for brød og korn

10 gode kaker til konfirmasjon

Del
Det er høytid for konfirmasjon. Her er gode råd til deg som skal forberede kakebordet og oppskrifter på 10 fristende konfirmasjonskaker.
En lekker marsipankake hører med på kakebordet til konfirmasjonen. (Foto: Brodogkorn.no)
En lekker marsipankake hører med på kakebordet til konfirmasjonen. (Foto: Brodogkorn.no)

Ungdom som er i ferd med å bli voksne blir grundig feiret på konfirmasjonsdagen. Feiringen av konfirmasjonen kan være alt fra store fester til små samlinger med konfirmantens nærmeste.

Uansett hvordan man gjør det, så hører det alltid med konfirmasjonskake!

– Kakebordet er en erkenorsk tradisjon ved livets store begivenheter. Her skal det være en smak for alle, enten man liker de klassiske kakene, bløtkaker, sjokoladekaker eller gjærbakst, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Noe søtt og noe syrlig

Når man skal planlegge kakebord til konfirmasjon eller andre store begivenheter, anbefaler Nordbø å tenke gjennom på forhånd hva slags kaker som skal bakes.

– Det viktigste er selvsagt hovedpersonen, som må få være med og velge sine yndlingskaker. Men det er også lurt å tenke gjennom hvordan kakene passer sammen. Det bør være en balanse mellom det som er søtt og det som er syrlig, sier Nordbø.

Dersom du baker mange tunge kaker som sjokoladekake og marsipankake, kan det være godt med en lettere fruktkake i tillegg.

– Pavlova er en mye brukt kake til fest, men også en bærterte eller en frisk og syrlig ostekake kan være gode varianter blant de tyngre kakene, sier Nordbø.

Ikke bak for mye

Et tradisjonsrikt kakebord skal være bugnende og overdådig. Mange pleier også å be inn venner og naboer til etterpålag når familiefeiringen er overstått.

Likevel er det lurt å gjøre et overslag over hvor mange kaker du tror det kommer til å gå med. En vanlig, rund kake kan som regel deles opp i 10-12 stykker, og hver gjest spiser sjelden mer enn tre stykker.

– Mengdeberegningen gjelder særlig hvis du har kjøpt inn en flott kake fra konditor som hovedkake til kakebordet. Det er større sannsynlighet for at den faktisk blir spist opp dersom den ikke forsvinner i mengden, sier Nordbø.

Ti gode kaker til konfirmasjonen

Her er Torunn Nordbøs forslag til ti kaker som passer godt på kakebordet til konfirmasjon. 

1. Marsipankake

2. Verdens beste - kvæfjordkake

3. Kransekake

4. Bærterte

5. Bløtkake

6. Sjokoladekake - mokka fudge kake

7. Ostekake med sjokoladelokk

8. Fyrstekake

9. Pavlova

10. Kringle

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

En lekker marsipankake hører med på kakebordet til konfirmasjonen. (Foto: Brodogkorn.no)
En lekker marsipankake hører med på kakebordet til konfirmasjonen. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Marsipankake. (Foto: Brodogkorn.no)
Marsipankake. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Verdens beste - kvæfjordkake. (Foto: Brodogkorn.no)
Verdens beste - kvæfjordkake. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Kransekake. (Foto: Brodogkorn.no)
Kransekake. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Bærterte. (Foto: Brodogkorn.no)
Bærterte. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Bløtkake. (Foto: Brodogkorn.no)
Bløtkake. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Mokka fudge kake. (Foto: Brodogkorn.no)
Mokka fudge kake. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Ostekake med sjokoladelokk. (Foto: Brodogkorn.no)
Ostekake med sjokoladelokk. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Fyrstekake. (Foto: Brodogkorn.no)
Fyrstekake. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Pavlova. (Foto: MatPrat.no)
Pavlova. (Foto: MatPrat.no)
Last ned bilde
Kringle. (Foto: Brodogkorn.no)
Kringle. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde
Ta med konfirmanten på planleggingen av kakebordet, oppfordrer daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. (Foto: Brodogkorn.no)
Ta med konfirmanten på planleggingen av kakebordet, oppfordrer daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. (Foto: Brodogkorn.no)
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye