10 erkebritiske oppskrifter for norske sommerkvelder

Om det blir for kjelkete å komme seg avgårde til England i år, kan man alltids prøve å gjenskape den britiske følelsen på egen jord. En ekte britisk afternoon tea skal serveres på ditt fineste servise, og det korrekte tidspunktet for måltidet er mellom 15 og 17.
– Enten du velger hjemmebakte varer eller tar snarveien og kjøper maten på ditt lokale bakeri, er det enkelt å skape klassisk britisk stemning hjemme, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Når man serverer full afternoon tea, betyr det at man serverer et komplett måltid med både sandwicher, scones og noe søtt til avslutning. Formen er viktig: Sandwicher som serveres skal deles diagonalt – slik at de blir trekantede. Går du for høy snobbefaktor, skjærer du også av skorpene på sandwichene.
Brødet du velger til sandwichene kan du gjerne kjøpe hos den lokale bakeren din – be isåfall om en type som er mest mulig firkantet slik at du kan lage de trekantede sandwichene uten altfor mye avskjær.
Her er oppskriftene du trenger for å dra på ferie til England - uten å forlate landet.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøFagsjef brød og kornOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder






Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Færrest baker i Nordland7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse havner nordlendingene nederst på listen over lussekatt-bakere i Norge.
Slik lykkes du med lussekattene7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier to av ti at de baker lussekattene selv, og det er stor variasjon mellom fylkene. Her er ekspertens tips til et ekstra luftig og saftig resultat.
Østfold troner Lucia-toppen7.12.2025 16:41:00 CET | Pressemelding
Østfoldingene er de ivrigste lussekatt-bakerne. Det viser en ny undersøkelse.
Julekake-favorittene 2025: Slik skiller fylkene og generasjonene seg ut2.12.2025 07:40:00 CET | Pressemelding
Julekaker har en helt spesiell plass på bordet i julen. Men hvilken kake må du ha på bordet for at det skal bli jul? En fersk undersøkelse gjennomført av Opinion, for Matprat og Opplysningskontoret for brød og korn, viser hvilke kaker vi helst spiser til jul, både nasjonalt, fylkesvis og blant ulike aldersgrupper. Her er årets store julekakebilde.
Nesten halvparten spiser dette til frokost22.10.2025 16:00:00 CEST | Pressemelding
Grøt har gjennom alle tider vært en viktig del av det norske kostholdet. I gamle dager var det vanlig å spise grøt som måltid flere ganger om dagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
