Opplysningskontoret for brød og korn

10 erkebritiske oppskrifter for norske sommerkvelder

Del
Ta Englandsferien hjem til Norge med afternoon tea i egen hage.
Afternoon tea i norsk hage. Foto: Brodogkorn.no
Afternoon tea i norsk hage. Foto: Brodogkorn.no

Om det blir for kjelkete å komme seg avgårde til England i år, kan man alltids prøve å gjenskape den britiske følelsen på egen jord. En ekte britisk afternoon tea skal serveres på ditt fineste servise, og det korrekte tidspunktet for måltidet er mellom 15 og 17. 

– Enten du velger hjemmebakte varer eller tar snarveien og kjøper maten på ditt lokale bakeri, er det enkelt å skape klassisk britisk stemning hjemme, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Når man serverer full afternoon tea, betyr det at man serverer et komplett måltid med både sandwicher, scones og noe søtt til avslutning. Formen er viktig: Sandwicher som serveres skal deles diagonalt – slik at de blir trekantede. Går du for høy snobbefaktor, skjærer du også av skorpene på sandwichene.

Brødet du velger til sandwichene kan du gjerne kjøpe hos den lokale bakeren din – be isåfall om en type som er mest mulig firkantet slik at du kan lage de trekantede sandwichene uten altfor mye avskjær.

Her er oppskriftene du trenger for å dra på ferie til England - uten å forlate landet. 

  1. Klassiske afternoon tea-sandwicher
  2. Smørloff til sandwich
  3. Scones
  4. Clotted cream
  5. Lemon curd til scones
  6. Madeleines
  7. Rabarbraterter
  8. Britisk sponge cake
  9. Poppy seed cake
  10. Engelsk ostekake med sitron og rosiner

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Afternoon tea i norsk hage. Foto: Brodogkorn.no
Afternoon tea i norsk hage. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Engelsk sandwich. Foto: Brodogkorn.no
Engelsk sandwich. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Scones med krem og syltetøy. Foto: brodogkorn.no
Scones med krem og syltetøy. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Madeleines. Foto: Brodogkorn.no
Madeleines. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Rabarbraterter. Foto: Brodogkorn.no
Rabarbraterter. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Smørloff til sandwich. Foto: Brodogkorn.no
Smørloff til sandwich. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Scones med clotted cream. Foto: Brodogkorn.no
Scones med clotted cream. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde
Lemon curd. Foto: brodogkorn.no
Lemon curd. Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Engelsk ostekake. Foto: Brodogkorn.no
Engelsk ostekake. Foto: Brodogkorn.no
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye