Utleiemegleren

Vi har fått studentene i hus - nå står døren åpen for andre leietakere

Del

Studentene har funnet seg et sted å bo og høysesongen er på hell, men vi opplever likevel et godt og velfungerende leiemarked med stabile leiepriser. Nå får andre leietakere på husjakt større ro i leieprosessen, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Foto: Knut Neerland
Foto: Knut Neerland

Oslo:

Det kostet i gjennomsnitt 9.788,- kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i august, dette er en nedgang på 5,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,4%.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 13.737,- kroner, dette er en oppgang på 2,9% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 17.012,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 3,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4%.


Vi opplever at leieprisene er gode og stabile i Olso-området, med størst etterspørsel etter 3 og 4-roms leiligheter. Her får vi flere henvendelser fra gode leietakere og prisene er høyere enn i fjor. Det er enklere å leie ut boliger som er ledige litt frem i tid, fremfor de som er ledig omgående.

Studenter, tilflyttet arbeidskraft og de som søkte bolig til livet etter «lock down» har funnet sine nye hjem, som resulterer i et roligere utleiemarked. Det er likevel god intereresse på våre annonserte utleieboliger, - sier regionssjef Siri Anne Bernum Halck.

Bergen

En 2-roms i Bergen kostet i gjennomsnitt 10.885,- kroner å leie i August, dette er en nedgang på 5,5% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 6%.

En 3-roms leilighet kostet nå i gjennomsnitt 13.653,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 1,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,2%.

Etter en travel sommer på leiemarkedet i Bergen er høysesongen nå på hell, og de fleste studentene er vel i hus. Når høstsemesteret er i gang på studiesteder og skoler, roer det seg vanligvis litt på leiemarkedet. Det vi har mest respons på for tiden er nyere leiligheter med bra standard og sentral beliggenhet. Vi har også hatt økt etterspørsel etter eneboliger den siste tiden. Fra høysesongen i juni og juli har utbudet av annonserte leieboliger på finn.no i Bergen blitt redusert med 34 %, sier Daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 11.332,- kroner i august, som er en oppgang på 2,6% fra måneden tidligere, og en oppgang på 3,2% sett mot samme måned i 2020.

En 3-roms kostet i gjennomsnitt kroner 14.096, som er en nedgang på 2% siden forrige måned, og en nedgang på 0,4% sammenliknet med 2020.

Studentene flyttet inn i løpet av august, de fleste hadde skaffet seg bolig i god tid. Det er fortsatt en del ledige boliger, slik at det er gode muligheter for de som fortsatt er på jakt etter en bolig til semesterstart, sier Daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan

Stavanger:

Det kostet i gjennomsnitt 9.733,- kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i august. Dette er en nedgang på 7,6% fra juli, og en nedgang på 7,7% sammenliknet med 2020. En 3-roms kostet i gjennomsnitt 13.9823,- kroner i august, dette er en oppgang på 3,2% sett mot forrige måned og en oppgang på 10,7% sammenliknet med samme måned i fjor.

Antall ledige boliger i Stavanger på finn.no teller i dag 331 boliger. Dette er det laveste antall ledige boliger på mange år, og vi må helt tilbake til 2012/13 for å se tilsvarende lav ledighet i leiemarkedet i Stavanger. Boligprisene i vår region har den siste tiden vært i en positiv trend, og vi har sett at mange utleiere velger å ta boligene ut av leiemarkedet og selger i stedet.

Dette er en viktig faktor for at tilbudet av utleieboliger er så lavt og vi antar dette er en trend som vil fortsette i tiden fremover. Vi har derfor stor tro på at leieprisene vil øke i tiden som kommer og antar dette kan være et godt tidspunkt å investere i utleiebolig i vår region, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge

Romerike:

Det kostet i gjennomsnitt 8.230,- kroner å leie en 1-roms leilighet på Romerike i august, dette er en nedgang på 8,1% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 14,8%. En 2-roms kostet i gjennomsnitt 11.250,- kroner, dette er en oppgang på 0,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,4%. En 3-roms leilighet kostet nå i gjennomsnitt 13.906,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,2%.

Nedre Romerike

Leieprisene på Romerike holder seg fortsatt stabile, selv om vi har opplevd et mer avventende marked i august enn hva vi spådde og hva som har vært tilfelle tidligere år. Mange utleiere har valgt å selge i løpet av sommeren, og dermed har vi hatt et mindre volum av ledige boliger enn normalt.  Fortsatt er det størst interesse og betalingsvillighet for nye moderne leiligheter i vårt område. Dette gjelder leiligheter i alle størrelser. De fleste av disse boligene blir leid ut raskt, og da særlig de som ligger sentralt i forhold til kommunikasjon og servicetilbud, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen.

Øvre Romerike

Den gode farten i markedet fra sommeren har fortsatt utover i august. Vi opplever stor etterspørsel etter 3 og 4-roms leiligheter. Spesielt fra potensielle leietakere med jobb i tilknytning til Oslo Lufthavn. Vi har generelt god etterspørsel etter de fleste typer objekter. De nyere boligene med alle fasiliteter inkludert er de mest populære. Oppdragstilgangen i august har vært god, slik at vi har mange spennende boliger å vise utover høsten. Sitter du med en utleiebolig som er ledig utover høsten er tiden inne for å forberede utleie på den nå, sier daglig leder for Utleiemegleren Jessheim, Tom Fjalestad

Asker og Bærum

Det kostet i gjennomsnitt 11.968,- kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i august. Dette er en nedgang på 4,4% fra forrige måned, og en nedgang på 2,3% sett mot samme måned i fjor.

For en 3-roms kostet det i gjennomsnitt 15.896,- kroner, som er en oppgang på 5% fra forrige måned, og en oppgang på 4,3% sett mot samme måned i 2020.

Etter en rolig juli-måned kom det flere utleieboliger på markedet i august. Leieprisene har holdt seg stabile med tendens til en liten økning. Det er et stabilt tilbud av boliger til leie i Asker og Bærum, og vi opplever bra besøk på våre visninger og godt forberedte leietakere. Vi har fått inn bra med oppdrag i sommer og gleder oss til å vise objektene utover høsten, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen.

 

Drammen

I Drammen har det kostet i gjennomsnitt 10.825,- kroner å leie en 2-roms i august, som er en oppgang på 15,2% sammenliknet med juli, og en oppgang på 3,9% sammenliknet med samme måned i fjor. For en 3-roms leilighet kostet det i gjennomsnitt 12.396,- kroner. Dette er en nedgang på 0,3% fra forrige måned, og en nedgang på 9,8% fra samme måned i fjor.

Etter en veldig aktiv sommer har utleiemarkedet roet seg litt ned. Det er fortsatt et godt marked og kurant å leie ut de fleste boliger til estimert tid og leiepris.  Det har også vært økt pågang i august av utleiere som vurdere å leie ut boligen sin.  Økningen i snittpris på 2-roms fra juli skyldes en annerledes porteføljesammensetning, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Østfold

Utleiemegleren Østfold har lagt bak seg en hektisk sommer hvor vi skrev over 80 leiekontrakter. Gjennomsnittsleien i distriktet er kr 11.427,- som er opp 1 % mot samme tid i fjor.

Det er fortsatt godt med respons på våre annonser, og det er heller ingen store endringer i antall boliger på finn.no i vårt distrikt, sier daglig leder for Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch Hansen.

Vestfold

Vi opplever god tilgang på nye oppdrag fra utleiere som skal leie ut, og det er også økt interesse fra investorer som ønsker å kjøpe bolig for å leie ut. Særlig merker vi det i Tønsberg og Sandefjord. Det er noen nye leilighetsprosjekter på Kaldnes i Tønsberg som er ferdigstilt nå i august som er særlig populært både som investeringsobjekt og som bolig for leietakere. Kombinasjonen av at det er nytt og nærheten til Tønsberg sentrum og brygga er unik. Her er gjennomsnittsleien for 2-roms leilighetene kr 12.000,- per måned og 3-roms kr 15.000,- Det varier selvfølgelig noe på leieprisene om man har med parkering og ligger med den beste utsikten eller ikke så noen ganger må man betale enda litt mer for å bo i det som nå kanskje er Vestfolds mest populære plass å bo, sier daglig leder for Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

Tel:90866381

Bilder

Foto: Knut Neerland
Foto: Knut Neerland
Last ned bilde

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå omtrent 15.500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker, Sandefjord, Moss og Kristiansand, i tillegg til seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro tilbyr spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har idag ca. 165 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

Følg pressemeldinger fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utleiemegleren

Færre utleieboliger i markedet lokker investorer til de store byene3.11.2021 07:00:00 CET | Pressemelding

Utleiemegleren Pro, som jobber mot investorer og bygårdseiere – har i oktober inngått flere store avtaler som omfatter 400 utleieboliger i Oslo, Bergen og på Romerike. Et turbulent aksjemarked, utflating av boligsalgssalgsprisene og jevnt økende leiepriser gjør utleieboliger til en attraktiv og stabil investering. Dette merker vi også i de andre byene, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom