Velfortjent seier til Norge
Det norske laget leverte den beste maten under Nordic Green Chef. Det var sterk konkurranse, men det var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth som vant konkurransen. Flatmark vant denne gjeve prisen i fjor også, da sammen med Tonje Svee.
Noen av de beste nordiske kokkene var tatt ut til å konkurrere i Nordic Green Chef på den store nordiske kongressen til Nordic Chef Association. Det var andre gang denne kokkekonkurransen ble arrangert.
Kjøkkensjef Sven Erik Renaa var hoveddommer for konkurransen. Han er A-sertifisert WACS-dommer og har lang fartstid som internasjonal dommer.
– Det har vært en fantastisk opplevelse å være dommer i Nordic Green Chef, og 5 flotte lag har imponert. Det kan være utfordrende å lage hovedrett med bare grønnsaker. Men det ble strålende levert, med friske, gode smaker med herlig sommerkål og hvit asparges i hovedrollen. Kjempegøy å se kreativiteten til årets deltagere sier Renaa.
Deltagere på hjemmebane
Norges lag var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth. Nils vant Årets grønne kokk i mars. Begge har fartstid i Trondheim, henholdsvis Britannia hotell og 2 rom og kjøkken. Det var full applaus da de leverte sine retter!
De forteller at det ble litt av et maratonløp de gjennomførte.
– Vi er strålende fornøyde med egen innsats. Det er knapt med tid, så det ble travelt, men samtidig godt å utfordre seg selv. Det er så stort å være med på dette, vi elsker det grønne og slår gjerne et slag for det, sier Flatmark.
Nykål i hovedrollen i hovedretten
I forretten skulle norske små tomater, gulrot og lollosalat inngå.
Det norske laget serverte: Pasta dumpling fylt med kremet salat, bakt gulrot med tomatsalat og tomatsaus.
I hovedretten skulle ny sommerkål og hvit asparges inngå.
Det norske laget serverte: Hovedretten bestod av stekte sommerkålbåter fylt med løk- og soppkrem, toppet med ristede hasselnøtter, smørdampet hvit asparges servert på strimlet, frest sommerkål (de ytterste bladene av sommerkålen) og panert potetpure, servert med aspargessaus.
I desserten skulle rabarbra, friske jordbær og mørk sjokolade inngå.
Det norske laget serverte sjokolademousse med jordbær, rabarbrakake med friske jordbær og rabarbra skum og rabarbra gele, servert med iskrem og honningsmuler.
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) er blant bidragsyterne til Nordic Green Chef. Kokk og matfaglig rådgiver i OFG, Toril Gulbrandsen, er henrykt over det som ble levert i konkurransen.
–Det er så utrolig inspirerende og spennende å se hva kokkene tryller fram her, og det er så flott å se hvilken rolle denne kokkekonkurransen har fått i Norden også. Kokkene er trendsettere og ser verdien i å bruke mer grønnsaker. Vi håper dette kan være med å motivere de som lager mat til andre, til å servere mer grønt. Det er en fantastisk bragd av Nils som går til topps i denne konkurransen for andre gang. Det er bare å ta av seg hatten, vi gratulerer, avslutter hun.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom