Opplysningskontoret for frukt og grønt

Årets Grønne Kokk 2025 er kåret

Del

Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og  Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum. 

Vinnere av Årets Grønne kokk 2025
Vinnere av Årets Grønne kokk 2025

Høyt nivå og stor konkurransevilje 

Fire lag, bestående av noen av Norges beste faglærte kokker, har kjempet om tittelen i dag. Hver duo har tryllet frem en imponerende treretters meny med utelukkende råvarer fra den grønne sektoren. Fokus har vært på sesongens norske vinterråvarer, og dommerne har vurdert både smak, kreativitet og presentasjon. 

De andre pallplasseringene: 
3. plass: Mats Eriksen – Michaels (Oslo) & Kevin Wollik – Prinsen (Oslo) (lag 2)
2. plass:  Sunniva Aas Mathisen & Jakub Sniegocki – Vaaghals (Oslo) (lag 1)

En vinneroppskrift 

Vinnerlaget sikret seieren med en spennende og nytenkende meny.

Det er bare ufattelig deilig. All honør til gjengen bak her, det er laginnsats da, og det er gøy. Det er også første gang vi konkurrerer som faglærte kokker, da betyr det jo litt ekstra at det går veien, sier Felix Dalen fra Vaaghals.

Vinner av årets grønne kokk 2023 Nils Flatmark er en av årets dommere og fikk kjenne på hvordan det er å være på den andre siden.

Man blir veldig inspirert av det de andre gjør, og det lett å sammenligne med hva man gjorde selv som deltaker. Det er utrolig gøy å se alt det kreative de leverer, og hvordan de ulike grønnsakene presenteres, og at alle grønnsakene kommer frem og spiller sin rolle i retten.

Stor anerkjennelse og imponerende innsats 

Dette var 10. gang konkurransen ble arrangert, og nivået var svært høyt. Lagene ble valgt ut flere måneder i forveien basert på innsendte menyer, og de har trent målrettet frem mot konkurransedagen. 

 Hoveddommer Kjetil Gundersen forteller at det er et veldig høyt nivå og de har forberedt seg godt;

Det har blitt levert veldig mye visuell pen og smakfull mat. Vi har fått sett nye ideer og teknikker vi ikke har sett før.

De fire konkurrerende lagene: 

Lag 1: Sunniva Aas Mathisen & Jakub Sniegocki – Vaaghals (Oslo) 
Lag 2: Mats Eriksen – Michaels (Oslo) & Kevin Wollik – Prinsen (Oslo) 
Lag 3: Kristian Bergland Nilsen & Leonard Stefan Zoltan – La Famiglia, Nyt & Compagniet (Tromsø) 
Lag 4: Aleksander Næss Strand – Arakataka (Oslo) & Felix Dalen – Vaaghals (Oslo) 

Sterkt samarbeid bak konkurransen 

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) organiserer konkurransen i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo. Årets samarbeidspartnere inkluderer Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen Frukt & Grønt, Servicegrossistene, Sportex, Figgjo og UMAMI ARENA. Konkurransekjøkkenene settes opp av Electrolux Professional 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jakub Sniegocki og Sunniva Aas Mathisen som begge jobber på Restaurant Vaaghals
Jakub Sniegocki og Sunniva Aas Mathisen som begge jobber på Restaurant Vaaghals
Last ned bilde
Aleksander Næss Strand jobber på Restaurant Arakataka og Felix Dalen jobber på Restaurant Vaaghals.
Aleksander Næss Strand jobber på Restaurant Arakataka og Felix Dalen jobber på Restaurant Vaaghals.
Last ned bilde
Kristian Bergland Nilsen og Leonard Stefan Zoltan jobber på La Famiglia, Nyt og Compagniet
Kristian Bergland Nilsen og Leonard Stefan Zoltan jobber på La Famiglia, Nyt og Compagniet
Last ned bilde
Mats Eriksen (Michaels) og Kevin Wollik (Prinsen), Oslo
Mats Eriksen (Michaels) og Kevin Wollik (Prinsen), Oslo
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Seiersklemmen mellom Aleksander Næss Strand og Felix Dalen
Seiersklemmen mellom Aleksander Næss Strand og Felix Dalen
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye