Statens vegvesen

Vær oppmerksom og kjør etter forholdene

Del

For andre året på rad fører koronasituasjonen til en annerledes påske. Med helsemyndighetens råd om å begrense reiseaktivitet og med mange på hjemmekontor og hjemmeskole, fører dette til at reisingen spres utover i uka.

-          Avpass farten etter forholdene, bruk bilbelte og følg med på vær- og føremeldinger, oppfordrer Nils Karbø, avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen. - Ved å vise hensyn og kjøre forsiktig kommer alle trygt frem, sier han, og ber trafikantene om å sjekke Vegvesenets trafikkmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk eller oppdateringer på Twitter.

Ekstra utfordringer i nord

Til de som ferdes i Nord-Norge - vær spesielt oppmerksom på at noen av omkjøringsveiene gjennom våre naboland er stengt også i år, fortsetter Nils Karbø. - Ved et eventuelt uvær kan vegene bli stengt og fremkommeligheten begrenset. Følg derfor spesielt med på reiseråd og vær -og føremeldinger dersom du legger ut på langtur i Nord-Norge denne påsken.

Påskeulykker

I fjor var det tre dødsulykker i påsken. I år er påsken tidligere og kan by på mer snø og utfordrende kjøreforhold. Så langt i år har det vært færre dødsulykker enn i 2020. - Vi håper på positiv utvikling også i årets påsketrafikk, sier Guro Ranes, avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, og oppfordrer trafikantene til å være oppmerksomme og holde fartsgrensa.

Viktige råd til trafikantene:

-          Søk vær- og trafikkinformasjon

-          Pakk bilen sikkert og unngå løse gjenstander

-          Husk bilbelte for alle

-          Kjør etter forholdene og aldri over fartsgrensa

-          Vær oppmerksom og stopp og sov dersom du blir trett

Her får du trafikkinformasjon:

-          www.vegvesen.no/trafikk

-          Ring Vegtrafikksentralen på tlf. 175

-          Følg Vegtrafikksentralene våre på Twitter

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg saker fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom