Stortinget

Utenriks- og forsvarskomitéen til Etiopia og Malawi

Del

Norske bistandsmidler står sentralt når utenriks- og forsvarskomitéen (UFK) besøker Addis Abeba og Lilongwe 15. til 20. september.

UFK-leder Anniken Huitfeldt. Foto: Stortinget
UFK-leder Anniken Huitfeldt. Foto: Stortinget

– Vi har valgt å besøke Etiopia og Malawi, som er to av partnerlandene for norsk bistand. I Etiopia ligger også hovedkvarteret for Den afrikanske union (AU), som Norge samarbeider med om blant annet fred og sikkerhet på det afrikanske kontinentet, sier leder for UFK Anniken Huitfeldt (Ap).

UFK behandler og godkjenner det norske bistandsbudsjettet, og Huitfeldt understreker at det nettopp derfor er viktig for komitéen å høste erfaringer om hvordan midlene anvendes, og om Norges samarbeid med mottakerlandene og FN-systemet.

Klimasmart landbruk og utdanning

Norge er en av de største bilaterale bidragsyterne når det gjelder bistand til Malawi. Under oppholdet i landet skal komitéen blant annet møte myndighetene, nasjonalforsamlingen og besøke et prosjekt der småbønder får opplæring i klimasmart landbruk. Landet er hardt rammet av ekstremvær, og en stor del av befolkningen lever av jordbruk.

I Etiopia vil UFK også møte sentrale politikere både i regjeringen og i parlamentet. Dessuten skal komiteen på feltbesøk på en barneskole der Norge samarbeider med etiopiske myndigheter om bedre kvalitet i grunnskoleopplæringen.

Den afrikanske union viktig

Samarbeidet mellom Norge og AU står også på agendaen under besøket til Addis Abeba. AU er sentral blant annet i arbeidet med å fremme fred, demokrati, menneskerettigheter og økonomisk samarbeid på det afrikanske kontinentet.

– Vi søker økt forståelse av utviklingen i Afrika, og hvordan dette påvirker vårt eget kontinent. Slike besøk til Norges partnerland og vår samarbeidspartner AU vil bidra til det, sier Huitfeldt.Kontakter

Stortingets pressevakt på telefonnummer: 920 10 681

Eller skriv til:
Silje Bergum Kinsten, ski@stortinget.no (seniorrådgiver i seksjon for presse og samfunnskontakt)

Bilder

UFK-leder Anniken Huitfeldt. Foto: Stortinget
UFK-leder Anniken Huitfeldt. Foto: Stortinget
Last ned bilde

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom