Universitetet i OsloUniversitetet i Oslo

Universitetet i Oslo lanserer nytt partnerprogram

Del
Universitetet i Oslo og dScience – Senter for data- og beregningsvitenskap inngår partnerskap med aktører i norsk nærings- og samfunnsliv for å utvikle og gjennomføre prosjekter og drive langsiktig kapasitetsbygging innen data og beregninger. Ved oppstart er øvrige partnere Kongsberg-gruppen, DNV, DNB, Equinor, Norges Bank Investement Managment (NBIM) og Helse Sør-Øst RHF.
dScience - Senter for data- og beregningsvitenskap. Illustrasjonsfoto: Playtime
dScience - Senter for data- og beregningsvitenskap. Illustrasjonsfoto: Playtime

– Vi lever i tid med rivende rask utvikling på områder av stor strategisk betydning for Norge. Det er urolige tider i verden, nærings- og samfunnsliv skal gjennom en omfattende grønn omstilling. Parallelt må nye lønnsomme arbeidsplasser utvikles. For å håndtere dette må vi stadig utvikle ny kunnskap, vi må samarbeide og bygge sterke lag, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo som nå lanserer dScience partnerprogram.

Dette programmet skal utvikle og gjennomføre prosjekter i samarbeid med bedrifter og enheter i offentlig sektor, samt drive langsiktig kapasitetsbygging på områder som er særlig viktig for Norge. Viktige tema som maskinlæring, kunstig intelligens, digital tvilling teknologi, språkteknologi og kunnskapsrepresentasjon dekkes av satsingen.

– Vi har svært ambisiøse mål for partnerprogrammet, forteller professor og senterleder Morten Dæhlen ved dScience, og forklarer at formålet med partnerprogrammet er å koble fremragende forskning ved UiO med partnere for å:

 • skape større verdier av digitale ressurser
 • bidra til grønn omstilling av samfunns- og næringsliv
 • bidra i utviklingen av lønnsomme arbeidsplasser
 • ta sterke internasjonale posisjoner på utvalgte fagområder

– dScience partnerprogram er en viktig satsing fra UiO i Oslo Science City, sterkt inspirert av hvordan toppuniversiteter i USA og Europa samarbeider med aktører i samfunns- og næringsliv, sier Dæhlen og mener partnerprogrammet vil gi effektiv tilgang til eksisterende og nye samarbeidspartnere i næringsliv og offentlig sektor. Partnerprogrammet har kapasitet og målsetting om å knytte til seg inntil 15 ulike partnere på tvers av sektorer og fag.

– I dag er vi ekstra stolte av hvordan dScience partnerprogram viderefører UiOs stolte historie, som aktiv samfunnsaktør med nye og innovative mekanismer for prosjektutvikling og samhandling, sier rektor Svein Stølen.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt UiO: 930 77 006

Eva Michelsen EkrollLeder for kommunikasjon og samfunnskontaktdScience - Senter for data og beregningsvitenskap, Universitetet i Oslo

Tel:97538447e.m.ekroll@mn.uio.no

Bilder

dScience - Senter for data- og beregningsvitenskap. Illustrasjonsfoto: Playtime
dScience - Senter for data- og beregningsvitenskap. Illustrasjonsfoto: Playtime
Last ned bilde

Lenker

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

dScience – Senter for data- og beregningsvitenskap ved Universitetet i Oslo er et tverrfaglig senter som har som oppgave å:

 • bygge og videreutvikle internasjonalt ledende forskning innen data- og beregningsvitenskap ved Universitetet i Oslo,
 • levere viktige bidrag til grønn omstilling av samfunns- og næringsliv, og
 • utvikle banebrytende samarbeid mellom akademia, bedrifter og enheter i offentlig sektor, herunder være en sentral bidragsyter i utviklingen av Oslo Science City.

For å løse denne oppgaven

 • utvikles ulike digitale og fysiske møteplasser og nettverk (nasjonale og internasjonale) for studenter, forskere og partnere.
 • tilbys «data science support» med avansert programmering, høykvalitets håndtering av data og utnyttelse av grønn regnekraft.
 • utvikles prosjekter med deltagelse fra et bredt spekter av fagmiljøer på tvers av institutter og fakulteter ved Universitet i Oslo, forskningsinstitutter, bedrifter og enheter i offentlig sektor.
 • utvikles dScience Partnerprogram med aktører fra samfunns- og næringsliv.

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom