Huawei Norge

Tror på stor vekst for norskutviklede apper gjennom Huaweis økosystem

Del

For første gang åpner Huawei opp for integrasjon av tredjeparts-applikasjoner i sine smarte enheter. Det kan gi norske apputviklere en unik mulighet til å vokse internasjonalt.

Huawei, et ledende globalt teknologiselskap og selskapet bak verdens tredje største økosystem for smart forbrukerelektronikk, annonserte nylig den aller første tredjepartsutviklede tjenesten som er forhåndsinstallert i et av Huaweis «wearable»-produkter. Det er treningsapplikasjonen Fitify som er først ut og som nå er integrert i alle Huawei Watch GT2 Pro sportsklokker. Produktet selges over hele verden og er en del av den raskt voksende sportsklokkekategorien på verdensbasis.

– 2020 var et vellykket salgsår for Huawei i «wearables»-kategorien. Vi så en global salgsøkning på 50,7% med totalt 43,5 millioner enheter solgt. I regionen CEE og Nordics økte markedsandelen i Q4 2020 til 22% og Huawei ble ledende innenfor denne kategorien, sier Henrik Smehaug, PR-sjef i Huawei Norge.

Også norske selskaper har fått øynene opp for verdens tredje økosystem og mulighetene for internasjonal vekst.

– Norske apper og tjenester kan være noen av de aller første som blir forhåndsinstallert i Huaweis «wearables-produkter». Vi jobber for tiden med apputvikling sammen med flere spennede norske partnere, sier Tollef Vollan, sjef for forretningsutvikling i Huawei Norge.

Huawei samarbeider med flere eksterne utviklere og merkevarer for å kunne tilby flere tredjepartsapper til sine produkter. Dette er et ledd i selskapets overordnede visjon om å skape en åpen og innovativ plattform, som ivaretar sluttbrukers sikkerhet og personvern samt tilbyr en unik og smart kundeopplevelse. Selskapets unike ‘HMS Core’ muliggjør integreringen av apper på tvers av flere typer forbrukerelektronikk, slik at man kan levere en unik brukeropplevelse til sluttbrukeren.

Hvordan AppGallery gir nye vekstmuligheter for Fitify
Fitify-appen kombinerer fysioterapi og sportsvitenskap med kunstig intelligens for å gi deg en personlig treningsopplevelse gjennom dine mobile enheter. Den hjelper i dag mer enn 10 millioner brukere med trening, og brukes i over 170 land på 18 forskjellige språk. Appen gir tilbakemelding etter hver treningsøkt og kombinerer treningsdata med en kunstig intelligens-trener, slik at du får optimale resultater.

Motivasjonen bak samarbeidet med Huawei har ifølge Fitify vært å øke antallet brukere globalt gjennom å utnytte potensialet i Huaweis økosystem.

‒ Å lansere Fitify i Huaweis appbutikk, AppGallery, er en milepæl for oss. Vi ser stort potensial i å nå et voksende publikum av Huawei-brukere og ser frem til samarbeidet fremover, sier Martin Mazanec, administrerende direktør i Fitify.

**

Fitify er tilgjengelig på følgende språk: engelsk, arabisk, tsjekkisk, nederlandsk, fransk, tysk, rumensk, italiensk, japansk, koreansk, norsk, persisk, portugisisk, russisk, slovakisk, spansk og tyrkisk.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Huawei Norge

Huawei Norge
Huawei Norge
Rolfsbuktveien 4A
1364 Fornebu

https://www.huawei.com

Om Huawei AppGallery

AppGallery er et smart og innovativt økosystem som lar utviklere skape unike opplevelser for forbrukerne. Kjernen i Huawei Mobile services, «HMS Core» gjør at apper kan integreres på tvers av enheter, som gjør brukeropplevelse både enklere og mer komfortabel. «HMS Core» er også en del av vår bredere 1 (telefonen) + 8 (produkter) + N (IOT produkter)-strategi. Dette gjør distribusjon på tvers av dine viktigste produkter enklere, samt bidrar til å minske utviklingstid for å gjøre applikasjoner synlig på mer enn bare telefonen.

Vår visjon er at AppGallery skal være en åpen og innovativ appdistribusjonsplattform som er tilgjengelig for forbrukerne, og gir dem en unik og smart opplevelse – samtidig som det beskytter brukernes privatliv og sikkerhet. AppGallery er blant de tre største markedsplassene for apper og, tilbyr et bredt utvalgt av både globale og lokale apper i hele 18 kategorier – blant annet navigasjon, transport, nyheter og sosiale medier. AppGallery er tilgjengelig i mer enn 170 land og regioner, og har 500 millioner aktive brukere globalt hver måned. Første halvår 2020 nådde vi 184 milliarder totale nedlastninger fra AppGallery.

For oppdateringer på AppGallery, følg oss på:

URL: https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/appgallery/

Facebook: https://www.facebook.com/AppGalleryOfficialPage/

Twitter: https://twitter.com/_AppGallery

Instagram: https://www.instagram.com/_appgallery/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjy9p6PfO_jNqlRSrl4tUog/featured

Følg saker fra Huawei Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huawei Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom