Norges bedriftsidrettsforbund

Sykle til jobben: Ny type sykkelparkering gir trygghet

Del

Sykkeltyverier har aldri vært så stort i omfang viser statistikk fra forsikringsselskapene. Dette gjør den nye norskutviklede sykkelparkeringen fra SafeBikely mer relevant enn noensinne, og er nå satt i verk i Trondheim, Kristiansand, Asker og Bærum.

Trygg sykkelparkering på arbeidsplassen er sentral for å kunne gjennomføre reiseveien på sykkel. Med rekordhøye erstatningssummer for sykkeltyverier i 2019 er de nye, smarte sykkelskapene fra norske SafeBikely en del av løsningen for å tilrettelegge for jobbsyklistene.

– God sykkelparkering gir trygghet for syklister til at man kan sette fra seg syklene sine og dermed jobbsykle uten bekymring, sier prosjektleder Heidi Gromstad.

Sykkeltyverier øker i omfang

Erstatningene etter sykkeltyverier har aldri vært høyere enn i 2019, og utbetalingene økte med 23 prosent fra året før viser tall fra Finans Norge. De mest profesjonelle tyvene bruker bare et par sekunder på å ta med seg sykkelen, og resultatet er at mange velger bort sykkelen i frykt for sykkeltyveri. 

Syklister bruker mange hundre kroner på FG[1] godkjente låser, alarmsystemer og sykkelforsikringer. For mange er dette en barriere for å sykle til arbeidsplassen.

– Sykkeltyveri er et stort samfunnsproblem. Våre smarte og trygge sykkelskap vanskeliggjør sykkeltyveri og sikrer syklisten enetilgang, sier markedssjef Ellen Loxley i SafeBikely, som sammen med Bedriftsidretten og Green Cycling Norway går i bresjen for trygg sykkelparkering som endel av tilrettelegging for jobbsyklister. 

Trygg sykkelparkering er helt sentral for å få nye syklister

Sykle til jobben er en årlig kampanje av Bedriftsidretten for å få flere i aktivitet. Med over 43.000 deltakere i 2019 har de god oversikt på sykkelpendlerne.

– Det er et behov for flere gode sykkelparkeringsløsninger. Våre årlige undersøkelser viser at dette er svært viktig for deltakerne, og oppleves som viktig for å velge sykkelen, sier prosjektleder for Sykle til jobben, Heidi Gromstad.

Viser frem de nye sykkelskapene mandag 8.juni i Asker og Bærum

Førstkommende mandag arrangerer Green Cycling Norway en felles sykkeltur til arbeidsplassen fra Asker til Oslo, og på veien vil de sykle forbi sykkelskapene fra SafeBikely på Holmen i Asker. Green Cycling Norway har på oppdrag fra Fylkeskommunen arrangert flere felles sykkelturer til jobb.

– Vi brenner for at flest mulig skal sykle til jobben. Frisk luft og mosjon har stor gevinst for folkehelsen. En større satsning på trygg sykkelparkering er vesentlig for at enda flere sykler til jobben, sier Jonas Orset i Green Cycling Norway.

Trygge sykkelskap har kommet for å bli

SafeBikely har vunnet sju av sju anbud i norske kommuner med sykkelparkeringen som syklisten kan administrere fra telefonen. Snart står norske bedrifter for tur.

– Våre sykkelskap skal bli den nye normalen for sykkelparkering. Vi er i ferd med å lansere i norske kommuner, og skal ekspandere til arbeidsplassen i løpet av kort tid, sier daglig leder Hallvar Bergh. Samarbeidet med Green Cycling Norway og sykle-til-jobben initiativet er et viktig steg for å lykkes med denne strategien.

[1] En FG-godkjent lås besitter kvaliteter som gjør den innbrudds- og brannsikker.

Bilder

Om Norges bedriftsidrettsforbund

Norges bedriftsidrettsforbund
Norges bedriftsidrettsforbund
Sognsveien 75 A 1
0840 Oslo

21 02 90 00http://www.bedriftsidretten.no

BAKGRUNN

Sykle til jobben-kampanjen

Sykle til jobben er en årlig aktivitetskampanje med mål om å få flest mulig i mest mulig hverdagsaktivitet. I kampanjeperioden registrerer alle deltakerne ALL sin fysiske aktivitet. Dette er en lavterskel, sosial, miljøvennlig og morsom konkurranse. Konkurransen er arrangert av Norges Bedriftsidrettsforbund siden 1973, og hadde 43.000 deltakere i 2019.

 

Green cycling

Green Cycling Norway er en ideell forening startet i 2018 av Thomas Rem og Jonas Orset. Visjonen er å skape en bevegelse som vil fremme sunne verdier som bærekraftighet, idrettsglede og helse inn i sykkelsporten og samfunnet. Vi ønsker å samarbeide med kommuner, skoler, forbund, bedrifter, syklister og ildsjeler for å bidra til økt sykling.

 

SafeBikely

SafeBikely leverer smarte og trygge sykkelskap som kan administreres fra telefonen. Målet er at flere skal velge sykkelen som framkomstmiddel ved å få tilgang til tryggere sykkelparkering. Systemet er egenutviklet og lokalprodusert, og leveres til norske kommuner og bedrifter.

Følg saker fra Norges bedriftsidrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges bedriftsidrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges bedriftsidrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom