Norges bedriftsidrettsforbund

Sykle til jobben 50 år: Statsråd Nygård åpner aksjonen

Del

Nå er det like før årets Sykle til jobben-aksjon starter, og over 13 000 har allerede meldt seg på. Siden 1973 har Norges Bedriftsidrettsforbund fått over 1 million deltakere til å droppe bilen, sykle til jobben og være mer fysisk aktive både til og fra jobb og på fritiden. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård har valgt å finne frem sykkelen og delta på årets jubileums-aksjon.

Bedriftsidretten inviterer til presselansering og åpning av årets Sykle til jobben på Rådhusplassen i Oslo fra 08:00-09:00 onsdag 3. mai. 
 
Statsråden ankommer på sykkel rundt kl. 08:05. Det vil være muligheter for intervjuer med både han, aktive syklister og andre samarbeidspartnere. Vi kan legge til rette for mange ulike vinkinger og har også lokale talspersoner i idrettskretser, kommuner og bedrifter rundt om i landet. 

På presselanseringen deltar også:

  • Idrettspresident Berit Kjøll
  • Dagfrid Forberg,  Leder for breddeidrett, organisasjon og utvikling i Norges Idrettsforbund, som i mange år jobbet for organisasjonen ZERO
  • Sirin Hellvin Stav, Byråd for miljø- og samferdsel i Oslo
  • NHOs miljøengasjerte Sjefsøkonom og aktive syklist Øystein Dørum
  • LOs rådgiver Tor Idar Halvorsen som også sitter i forbundsstyret til Norges Bedriftsidrettsforbund 


8 av 10 nordmenn sitter for mye i hverdagen. Nye tall fra FHI og Norges idrettshøgskole ble presentert onsdag. Som et av de største særforbund under Norges Idrettsforbund har Bedriftsidretten lang erfaring med å legge til rette for aktivitet for voksne.

- Mer aktivitet er med på å gi oss mange ekstra, gode leveår. Vi trenger et felles løft, sier Helsedirektør Bjørn Guldvog. 

Bedrftsidretten tror mer på gulrot enn pisk. Er det noe vi vet fungerer som motivator, så er det å være aktiv sammen med andre. Sykle til jobben er et slikt fellesskap. Å delta med venner, familie, kolleger og 40 000 årlige deltakere gir en følelse av å være en del av noe meningsfylt og større.  

Nå oppfordrer Kampanjeleder Ola Flo Zachariasen alle om å bli med på årets jubileumskampanje som går av stabelen mellom 3. mai og 16. juni. 

Kan du la bilen stå og i stedet gå eller sykle til trening eller til toget, er det bra for både helsa og miljøet, sier Flo Zachariasen 

- Sykle til jobben passer for alle, uansett fysisk form. All aktivitet som du gjør i løpet av dagen kan du registrere, opplyser han.

Vi har tall på at kampanjen fremmer økt aktivitet blant deltakerne. I tillegg bidrar en mer aktiv reisevei til mindre trafikk langs veiene, noe som har gitt store besparelser på utslipp av CO2. 

Over 50 kommuner i landet har inngått avtale med Bedriftsidretten som sikrer alle innbyggere og ansatte gratis deltakelse. På Sykle til jobben sin nettside ligger oversikten over alle gratiskommunene rundt om i landet.  
 
- Det betyr at kommunen allerede har betalt for at innbyggerne kan delta helt gratis på Sykle til jobben-aksjonen, opplyser Flo Zachariasen. 

Flere tusen bedrifter har også egne avtaler for sine ansatte. 

- Det er flott at kommuner og bedrifter over hele landet vil legge til rette for mer hverdagsaktivitet. Det er godt dokumentert at aktive ansatte gir en rekke positive gevinster, avslutter han.

Kontakter

Lenker

Sykle til jobben-aksjonen arrangeres i år for 50.gang av Norges Bedriftsidrettsforbund. Bedriftsidretten tilbyr mer enn 50 ulike aktiviteter og er Norges 3. største særforbund. Vi gir bedrifter, kolleger, venner og familie en aktiv arena hvor man er likeverdige og får til noe sammen. 

Følg pressemeldinger fra Norges bedriftsidrettsforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges bedriftsidrettsforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges bedriftsidrettsforbund

Rekorddeltakelse på tidenes første NM i Bedrifts Buldring i Bergen til helgen31.10.2023 11:27:55 CET | Pressemelding

Denne helgen arrangeres tidenes første NM for bedrifter i buldring med hele 363 deltakere. Her møtes både de beste i Norge og bredden som konkurrerer sammen med kolleger. Arrangør er Vestland Bedriftsidrettskrets i samarbeid med Bergen klatresenter Fana. Pressen er invitert fredag 3.11 fra 18:00-20:00 eller lørdag 4.11 fra 12:00-15:00. Finalene og premieutdeling finner sted lørdag kveld fra kl 17:00.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye