Norges bedriftsidrettsforbund

Rekorddeltakelse på tidenes første NM i Bedrifts Buldring i Bergen til helgen

Del

Denne helgen arrangeres tidenes første NM for bedrifter i buldring med hele 363 deltakere. Her møtes både de beste i Norge og bredden som konkurrerer sammen med kolleger. Arrangør er Vestland Bedriftsidrettskrets i samarbeid med Bergen klatresenter Fana. 

Pressen er invitert fredag 3.11 fra 18:00-20:00 eller lørdag 4.11 fra 12:00-15:00. Finalene og premieutdeling finner sted lørdag kveld fra kl 17:00.

Bilde fra Bergen Klatresenter Fana hvor Åshild viser hvordan man løser bulderet.
Bilde fra Bergen Klatresenter Fana hvor Åshild viser hvordan man løser bulderet. Foto: Brat_dule

Hva er buldring? 
Buldring er en sterkt voksende idrett som har gått fra å være en litt sær idrett til å bli nærmest en folkesport. Du klatrer uten tau på relativt lave vegger, med myk fallsone under veggen. Ett bulder er merket med et eller flere starttak og et topptak, og ruten er lett å se da den har samme farge på klatretakene. Buldrene har ulik gradering, som gjør at det finnes utfordringer på alle nivåer. 
 
Norges Klatreforbund er imponert over deltakerantallet.  

-  I Norges Klatreforbund synes vi det er utrolig kult at klatringen også når voksne mennesker i arbeidslivet. At så mange som 363 deltakere skal konkurrere om titler som bedrifts-Norgesmester i buldring, er imponerende!, sier Jørn Andor Øwre Smørbøl. 

Flere grep gjort for å senke terskelen 
- I en idrettsverden som ofte er preget av prestasjoner, har vi endret reglene. I klassen Beste bedrift er det totalsummen som teller. Derfor tjener bedriftene på å ta med seg så mange kolleger som mulig. Alle bidrar positivt til laget, uansett hvilket nivå man er på, sier daglig leder i Vestland Bedriftsidrett Brit-Helen Simmenes. 

-  Vi har arrangert flere buldrekonkurranser for bedrifter som en opptakt til NM. Det har vært en stor suksess.  De ivrigste buldrerne har tatt med seg kolleger som aldri har buldret før. Man heier på hverandre og utfordrer andre bedrifter. Det har skapt samhold og mye moro, og er med på å styrke både teamarbeid og bedriftskultur, sier Simmenes.  

Hos Bergen Klatresenter Fana meldes det at mange er innom for å trene til NM Bedrift Buldring. 

-Det er veldig moro at så mange tar med seg kolleger som er nye på buldring. De går sammen som en gjeng og de nye lærer av de mer erfarne. Det blir det god stemning av, sier Cathrine Vattekar Nordstrand 

Sprer aktivitetsglede for voksne  
8 av 10 nordmenn sitter 8 timer eller mer hver dag. Bare 3 av 10 oppfyller de nye anbefalingene for fysisk aktivitet, ifølge Folkehelseinstituttet og Norges idrettshøgskole.  
 
Norges Bedriftsidrettsforbund jobber aktivt med å spre aktivitetsglede for voksne over hele landet. Over 50 ulike aktiviteter er åpne for både bedrifter, kolleger, venner og familier. 
 
-  Hos oss er alle velkomne, uavhengig av utgangspunkt. Er det noe vi vet motiverer til mer aktivitet og mindre stillesitting, så er det å gjøre noe sammen med andre, sier Simmenes. 

Kontakter

Lenker

Norges største leverandør av folkehelse og sosial bærekraft

Norges Bedriftsidrettsforbund har som mål å få så mange som mulig i fysisk aktivitet, uavhengig av utgangspunkt. Vi gir bedrifter, kolleger, venner og familier en aktiv arena hvor man er likeverdige og får til noe sammen.

Siden 1957 har vi jobbet i krysningspunktet mellom idrettsliv, arbeidsliv og frivillighet. Med over 50 ulike aktiviteter, et hundretalls arrangementer, 300 000 deltakere og 1500 bedriftsidrettslag har vi noe for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges bedriftsidrettsforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges bedriftsidrettsforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges bedriftsidrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye