KS

Streiken avsluttet

Del

Regjeringen varsler tvungen lønnsnemd for Unio-streiken, på grunn av en akutt situasjon ved prosess- og gjenvinningsanlegget Frevar i Fredrikstad.

Direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø
Direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø

-  Vi er glade for at noen handler raskt for å ivareta liv og helse i Fredrikstad. Situasjonen ble svært alvorlig, med akutt fare for liv og helse. Brannvesenet avdekket at det var umiddelbar fare for at søppelet i anlegget ville selvantenne, og dermed starte en brann i bunkere med 2500 tonn søppel. Den spesielle situasjon ved slukking av brann i slike bunkere er at brannpersonalet utsettes for stor risiko. Det vil utsette personalet for fare for liv og helse. Situasjonen ble derfor akutt kritisk. Kommunen søkte derfor om dispensasjon hele tre ganger. Unio avslo alle gangene. Det må Unio bære ansvaret for, sier direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø.

Over 20.000 Unio-medlemmer har vært i streik. Medlemmene som er tatt ut i streik, er lærere, helsearbeidere, samt ansatte i virksomheten som bibliotek.

Nærmere 180 skoler og 35 barnehager i 16 kommuner og 10 fylkeskommuner har vært berørt av streiken.

KS og de andre tre hovedsammenslutningene, LO, YS og Akademikerne, har undertegnet ny tariffavtale. Avtalen gir et lønnstillegg på 2,8 prosent, som er 0,1 prosentpoeng over avtalen i frontfaget.

Unio bekrefter at alle ansatte som har vært tatt ut i streik nå går tilbake til arbeidet så snart det lar seg gjøre.

Kontakter

Bilder

Direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø
Direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø
Last ned bilde

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg pressemeldinger fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom