Huawei Norge

Sterk vekst for Huawei i Norge

Del

Huaweis norske virksomhet økte sin omsetning med 21 % første halvår 2019, sett i forhold til samme periode året før. Selskapet opprettholder dermed sin vekst og viser at kundenes tillit vedvarer.

Huawei Technologies Norways administrerende direktør Huang Hongqi.
Huawei Technologies Norways administrerende direktør Huang Hongqi.

Den norske omsetningen i årets første seks måneder endte på rett under 721,5 millioner kroner. Dette tilsvarer en økning på 21 % fra samme periode i fjor, som endte på 598,5 millioner kroner. På global basis endte totalinntektene første halvår på 510,6 milliarder kroner, en økning på i overkant av 23 % sammenlignet med samme periode i 2018.

Av den totale omsetningen i Norge stod ICT-virksomheten, det vil si telecomutstyr, for i overkant av 489 millioner, mens mobiltelefoner og annen forbrukerelektronikk stod for i overkant av 232 millioner. Dette er en økning på henholdsvis 9 % og 57 % sammenliknet med første halvår 2018.

Til dags dato har Huawei sikret seg 50 kommersielle 5G-kontrakter og har sendt ut mer enn 150.000 basestasjoner til markeder verden over. Huawei vil i løpet av inneværende år investere over 150 milliarder kroner til forskning og utvikling. Ifølge offisielle data utgitt av World Intellectual Property Organization (WIPO), leverte Huawei inn hele 5,405 patentsøknader i 2018, og var dermed den aktøren som har levert flest patenter på global basis.

Ved offentliggjøringen av halvårsresultatet sier Huawei Technologies Norways administrerende direktør Huang Hongqi;

- Vi er glad for at den fortsatte veksten viser at kunder både i Norge og verden for øvrig, har stor tillit til oss som leverandør av høyinnovative produkter, løsninger og tjenester til privat- og bedriftsmarkedet.

Nøkkelord

Kontakter

Vidar Brein-Karlsen
Kommunikasjonsdirektør
Huawei Technologies Norway AS
Tel. 415 50 104
E-post vidar.brein.karlsen@huawei.com

Bilder

Huawei Technologies Norways administrerende direktør Huang Hongqi.
Huawei Technologies Norways administrerende direktør Huang Hongqi.
Last ned bilde

Om Huawei Norge

Huawei Norge
Huawei Norge
Rolfsbuktveien 4A
1364 Fornebu

https://www.huawei.com

Om Huawei

Huawei er en global leverandør av løsninger innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Gjennom vårt engasjement og fokus på kundesentrisk innovasjon og våre solide partnerskap, har vi etablert ende-til-ende-fordeler innen telekommunikasjonsnettverk, bedriftsløsninger, mobile enheter og cloud computing. Huaweis 188 000 ansatte er drevet av å skape maksimal verdi for teleoperatører, bedrifter og forbrukere gjennom å levere konkurransedyktige løsninger og tjenester. Våre innovative produkter, løsninger og tjenester brukes i flere enn 170 land, og betjener over en tredjedel av verdens befolkning. Huawei ble opprettet i 1987, og er et privat selskap heleid av de ansatte.

www.huawei.com

Følg saker fra Huawei Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huawei Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom