Ergoterapeutene

Statsbudsjettet foreslår endelig innsatsstyrt finansiering av poliklinisk ergoterapi

Del

I forslaget til statsbudsjett foreslår regjeringa innsatsstyrt finansiering (ISF) av ergoterapi. - Pasientene vil bli møtt med riktig kompetanse uavhengig av refusjonsordninga til sykehusene, sier forbundsleder Nils Erik Ness fornøyd.

Flere personellgrupper i spesialisthelsetjenesten foretar polikliniske undersøkelser og behandlinger, enten på selvstendig grunnlag eller i samarbeid med en ansvarlig lege.

Med utgangspunkt i en utredning fra Helsedirektoratet foreslår regjeringen i statsbudsjettet, å inkludere ergoterapeuter innenfor fagområdet nevrologi og muskel-, skjelett og bindevevssykdommer.

- Dette er en sak vi har arbeidet med lenge, og vi er svært fornøyd med regjeringas forslag sier Nils Erik Ness. 

Fraværende satsing på rehabilitering

For øvrig innebærer ikke forslaget til statsbudsjett noen styrking av rehabiliteringsfeltet.

Prosjektmidlene innenfor hverdagsrehabilitering og velferdsteknoIogi videreføres ikke, samtidig som det satses på utbygging av heldøgns omsorgsplasser og statlig finansiering av omsorgstjenestene. 

- Det er skuffende, når regjeringen samtidig sier at de er opptatt av at flere skal kunne bo hjemme lenger, og leve aktive og selvstendige liv. Her henger ikke mål og middel sammen, påpeker forbundslederen.

Hele kommentaren til forslaget til Statsbudsjett

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org
Norsk Ergoterapeutforbund - Ergoterapeutene er fagorganisasjonen for ergoterapeutene i Norge. Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet, og som bidrar til å finne løsninger når det oppstår et gap mellom helsa og hverdagens krav. Vi har 4000 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Følg saker fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom