Ergoterapeutene

Statsbudsjett uten opptrapping av rehabilitering

Del

De neste 10-15 årene vil antallet personer over 80 år fordobles. Statsbudsjettets opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering, med 91 millioner kroner er ikke noe å juble for og gir ingen opptrapping, sier Ergoterapeutenes forbundsleder Nils Erik Ness.

Manglende satsing på rehabilitering vil bli svært dyrt for Norge og gi økte behov for pleie og sykehjem, samt dårligere livskvalitet for den enkelte eldre.
- Det er helt uforståelig at regjeringa ikke ser denne sammenhengen, sier Nils Erik Ness.

Heller ikke rekrutteringstilskudd for ergoterapeuter

Behovet for ergoterapeuter er stort. Det er skuffende at regjeringa ikke foreslår rekrutteringstilskudd, slår forbundsleder Nils Erik Ness fast.

Statsbudsjettet bekrefter økning med 182 årsverkergoterapeuter siste år, men slår fast at antall ergoterapeuter fortsatt er lavt i Norge, sammenliknet med andre nordiske land. Fortsatt er det 85 kommuner som ikke har ergoterapeut i sitt tjenestetilbud.
- Til tross for dette forslår ikke regjeringen rekrutteringstilskudd for ergoterapeuter. Dette er skuffende, sier forbundsleder Nils Erik Ness.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org

Norsk Ergoterapeutforbund - Ergoterapeutene er fagorganisasjonen for ergoterapeutene i Norge.

Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet. Det er ergoterapeutene som bidrar til å finne løsninger når det oppstår et gap mellom helsa og hverdagens krav.

Vi er en tydelig og fremtidsrettet fag­organisasjo­n og det naturlige valget for ergo­terapeutene i Norge. Vi ivaretar medlemmenes arbeidsvilkår og yrkesutøvelsens rammebetingelser, uavhengig av medlemmenes stillingstittel.

Vi har i overkant av 4000 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Følg saker fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom