Opplysningskontoret for frukt og grønt

Spis dessert hver dag i sommer

Del
Norske bær er på sitt beste på sommeren. Norske jordbær er først ute og deretter kommer bringebær og moreller på løpende bånd. Det er ingen grunn til å droppe desserten i sommer.
Velger du riktig så kan du spise dessert hver dag i sommer.
Velger du riktig så kan du spise dessert hver dag i sommer.

- Dette er sommerens beste snacks og de nytes gjerne som de er eller lag noe godt med disse herlighetene. Men skynd deg å nyte det nå, sommeren går fort og sesongen er kort, sier kokk og matfaglig ansvarlig Toril Gulbrandsen, Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), og kommer med flere tips til sesongens bær:

Lune bær fra grillen

Den enkleste og beste desserten du kan imponere med er bær lagt i folie på grillen

- Dette er en dessert som går veldig raskt å lage og smaker fantastisk godt. Skal du kose deg ekstra i sommer kan du servere is til, sier Toril.

- Skiver av vannmelon og ananas kan fint legges rett på grillvarmen i noen minutter. Grillet ananas for eksempel, smaker utrolig godt sammen med norske bringebær, sier Toril. - En annen klassiker er grillet banan med sjokolade - en dessertrett som lager seg selv på grillen.

Vi kan med god samvittighet spise ekstra mye av bær og frukt om sommeren, og bør spise dessert hver dag. Test ut deilige smaksbomber fra grillen i sommer.

Grillet kompott med jordbær og rabarbra  

Grillet ananas med bringebær

Grillet vannmelon

Grillede bananer

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Velger du riktig så kan du spise dessert hver dag i sommer.
Velger du riktig så kan du spise dessert hver dag i sommer.
Last ned bilde
Pakk biter av frukt og bær inn i folie og legg på grillen. Enkelt og deilig.
Pakk biter av frukt og bær inn i folie og legg på grillen. Enkelt og deilig.
Last ned bilde
Skiver av ananas smaker nydelig etter et par minutter på grillen. Server gjerne bringebær til.
Skiver av ananas smaker nydelig etter et par minutter på grillen. Server gjerne bringebær til.
Last ned bilde
Vannmelon på grillen. Sammen med litt balsamicokrem og sesamfrø smaker det kjempegodt.
Vannmelon på grillen. Sammen med litt balsamicokrem og sesamfrø smaker det kjempegodt.
Last ned bilde
Når skallet er svart er bananene ferdige og perfekte. Nyt.
Når skallet er svart er bananene ferdige og perfekte. Nyt.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye