Landbruks- og matdepartementet

Søppel i naturen kan drepe dyr

Del

Onsdag 17. juni deltar landbruks- og matminister Bollestad på lansering av Norges Bondelag sin landsomfattende kampanje på Bygdøy Kongsgård.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad advarer alle som skal feriere i Norge mot å kaste søppel i naturen. Vi vet at de fleste nordmenn skal på ferie i Norge i år. Det er et problem at mange kaster fra seg søppel i naturen fordi søppel på avveie kan føre til store lidelser for husdyra våre. Hvert år mottar landbruket henvendelser fra bønder, media og andre om drikkebokser som blir slengt i veikanten og havner i fôret til dyra. Norges Bondelag ønsker derfor å starte den landsomfattende informasjonskampanjen "Pant boksen" for å bevisstgjøre folk på hva som faktisk kan skje om de slenger boksen ut bilvinduet.

Tid: Onsdag 17. juni 2020, kl. 11.00.
Sted: Bygdøy Kongsgård

Kontaktperson: Marthe Bay Haugen, tlf: 415 22 112.

Nøkkelord

Bilder

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom