Landbruks- og matdepartementet

Tilskudd til opplysningstiltak i landbruket

Del

Organisasjoner, institusjoner og kommuner kan nå søke om tilskudd til tiltak som bidrar til økt interesse i befolkningen for en bærekraftig norsk matproduksjon. Søknadsfristen er 19. april 2024.

I statsbudsjettet for 2024 har Stortinget bevilget en million kroner til opplysningstiltak i landbruket. Midlene skal brukes til tiltak som kan bidra til god formidling, økt kunnskap og interesse for norsk bærekraftig matproduksjon.

Organisasjoner, institusjoner og kommuner/fylkeskommuner kan søke Landbruks- og matdepartementet om støtte fra ordningen. Det vil bli lagt særlig vekt på tiltak som er rettet mot barn og unge, tiltak som bidrar til økt rekruttering og tiltak som kan bidra til kunnskap om landbrukets kulturhistoriske betydning.

– Vi må sikre et aktivt norsk landbruk for framtida, derfor er det viktig at barn og unge har lyst til å lære mer om landbrukets betydning. Jeg håper at de midlene som Stortinget har bevilget, kan få fram kreative og nyttige prosjekter som bidrar til læring, motivasjon og rekruttering, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad. 

Søknadsfristen er fredag 19. april 2024.

Nøkkelord

Om Landbruks- og matdepartementet (LMD)

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye