Innovasjon Norge

Slik skal Nordlandsbedrifter matches med internasjonale kunder

Del

Sammen med norsk næringsliv har Innovasjon Norge åpnet The Explorer – et digitalt utstillingsvindu som skal bidra til økt eksport. Løsningen presenteres under Innovasjonstalen 2018 i Mo i Rana 11.juni.

Foto: Delitek
Foto: Delitek

-The Explorer gir oss muligheten til å vise frem lokale og grønne løsninger til hele verden på en effektiv og enkel måte. Tjenesten er for løsninger som går på tvers av næringer, kompetanseområder og regioner. Nå er det opp til Nordlandsbedriftene å vise frem alt det vi i denne regionen kan tilby, sier direktør for Innovasjon Norge Nordland, Monica Ahyee. 

The Explorer er et av Innovasjon Norge og næringslivets svar på regjeringens oppdrag om å profilere norske, grønne løsninger. 

 

Nordlandsbedriften Delitek vises frem i The Explorer 

Norsk industri og næringsliv leverer konkurransedyktige løsninger, og internasjonale undersøkelser viser at Norge kjennetegnes av blant annet høyteknologiske løsninger og bærekraft. Men det er ikke alltid like lett for norske bedrifter å kjempe om oppmerksomheten i det internasjonale markedet. 

Delitek er med i The Explorer. Nordlandsselskapet har utviklet systemer for å håndtere avfall på skip på en enkel og miljøvennlig måte.  

-Avfallshåndtering til havs er en utfordring verden over. Markedet for dette er potensielt stort men det er tidkrevende og kostbart å markedsføre seg internasjonalt. The Explorer vil hjelpe oss å nå globale kunder på en mer effektiv måte, sier Bjørn Ivar Larsen, Director Operations i Delitek. 

 

-Internasjonale investorer tilfører sårt trengt kapital 

The Explorer er en av flere aktiviteter i den nasjonale eksportsatsingen Merkevaren Norge. Internasjonale investeringer i Norge bidrar også til å øke norsk eksport, og i Nordland sto utenlandske investeringer for 10 milliarder kroner i 2016. Til sammenligning var tallet på 386 milliarder i Rogaland.  

-Vi må jobbe for å tiltrekke mer internasjonal kaptial. I dag er det knapt med lokal investorkapital for andre næringer enn havbruk, eiendom og noen områder innen industri, sier Ahyee.  

 

For mer informasjon: Linda Simensen, linda.simensen@innovasjonnorge.no, 993 99 226  

For å snakke med Delitek: Bjørn Ivar Larsen, bjorn@delitek.no, 950 64 670  

 

 

Fakta om The Explorer 

  • https://www.theexplorer.no/åpnet for registreringer 31.mai. 
  • The Explorer skal bli en eksportkanal hvor utenlandske bedrifter som trenger løsninger, og norske bedrifter som har løsninger, kobles. 
  • Den blir samtidig et utstillingsvindu for et internasjonalt marked som bygger opp under Norge som en ledende nasjon innen utvikling av grønne løsninger. I tillegg skal den inneholde verktøy og historier om Norge og norsk næringsliv som kan brukes overfor internasjonale kunder, presse og andre målgrupper. 
  • Alle bedrifter og næringer med grønne løsninger kan registrere seg i basen. De må svare ut tre kriterier: God forretningsskikk, at løsningen er grønn, og hvilke bærekraftsmål den bidrar til å løse. I tillegg bør løsningen være skalerbar. 
  • Det er en redaksjon som kvalitetssikrer alle løsningene før de publiseres på The Explorer. Det koster ingenting å registrere løsninger. 
  • Innovasjon Norge leder eksportsatsingen. Konsept, utforming samt kriterier for innhold og bedriftsdeltakelse er utformet i dialog med næringslivet, Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljødepartementet. 
  • Et strategisk råd er opprettet, bestående av representanter fra Equinor, Yara, Statkraft, DNB, DNV GL, NHO, LO, Abelia, Norge 203040, Norges sjømatråd, Virke, Norges Rederiforbund, Miljødirektoratet, Finans Norge, GCE Blue Maritime Cluster, Fostech AS, Grieg Group, X Four-10, Zero, Klima- og miljødepartementet, Nærings - og fiskeridepartementet, og Innovasjon Norge. 
  • Les pressemeldingen om lansering her: https://www.innovasjonnorge.no/no/nyheter-liste/2018/the-explorer--et-tinder-for-naringslivet/ 

 

Bilder

Foto: Delitek
Foto: Delitek
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom