Slik imponerer du med grillingen
Sommermaten tas til et nytt nivå når du gir mer plass til grønnsakene på grillen. - Grill en regnbue av grønnsaker. Det er ingen kunst foruten enkel matmagi, sier kokk og matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Gode råvarer er trendy og samtidig gir de et grønt løft til måltidet. Grillsesongen blir bedre med farger og smaker fra sesongens knasende sprø grønnsaker.
Imponer med mer grønt på grillen
Undersøkelsen fra Norstat (05/22), på oppdrag av OFG, viser at det grilles mest løk og paprika. Ungdom og unge voksne griller gjerne squash eller asparges. Det er som oftest husstandene med høy inntekt som velger grønnsaker på grillen.
- Flere kan med fordel grille mer av det grønne. Kinakål, nykål og småtomater er blant mine favoritter nå på sommeren, sier Gulbrandsen og oppfordrer de fleste til å la grønnsakene få mer plass.
- Balanser sommermåltidet med grillede fargerike grønnsaker. Frukt og grønnsaker smaker ekstra godt når de grilles, sier Gulbrandsen.
Grønnsaker + grill = Sant
Det er ikke bare kjøtt, fisk eller kylling som er godt å legge på grillen. Grønnsakssmaken og -fargen blir ekstra saftig og god ved grilling. Enklere blir det ikke å lage et godt grillmåltid i sommervarmen.
- Grillede grønnsaker kan like gjerne være hovedrett som tilbehør til sommermaten, sier Gulbrandsen og legger til at det kun er din egen fantasi som legger grenser for hvilke grønnsaker du kan grille.
- Vær raus med grønnsaksbitene, det ser lekkert ut og gir god smak. Velger du å lage grønnsaksspyd så må du få med disse grønnsakene; Squash, aubergine, løk, mais, paprika, små nypoteter og sjampinjong er et «must» på grillspydet.
Kokkens tips til et spennende grilleventyr i sommer:
Nykål på grillen smaker av sommer og dekker halvparten av 5 om dagen behovet.
Grillspyd med cherrytomater er både enkelt og smaksrikt. Sett farge på grillmaten med småtomater i forskjellige farger. Du kan også legge tomatene i en ildfast form eller pakke dem inn i aluminiumsfolie sammen med olje og urter.
Grillet hjertesalat med ristede kapers er noe du må forsøke i sommer. Med litt revet ost på toppen blir dette en pikant liten rett alene eller som supplement.
Grillet kinakål med pesto. Det smaker godt sammen og er et perfekt lite måltid eller som tilbehør til grillmaten.
Nøkkelord
Kontakter
Silje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noBilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Folk sør i landet griller mest27.7.2022 13:50:15 CEST | Pressemelding
En fersk omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at 1 av 3 nordmenn griller minst en gang i uken nå i grillsesongen, og det er folk sør i landet som griller aller mest.
Kvinner griller mer grønnsaker enn menn22.7.2022 11:09:37 CEST | Pressemelding
Blant dem som griller oppgir 46 % at grønnsakene vanligvis utgjør mindre enn 16 % av grillen. Kvinner griller mer grønnsaker enn menn, 19 % av kvinnene griller grønnsaker hver gang. Til sammenligning er det kun 8 % av mennene som sier det samme.
Grillsalaten som har tatt helt av19.7.2022 15:14:14 CEST | Pressemelding
Over 2 av 10 sier de bruker den til grillmaten og det er den mest populære salatoppskriften på frukt.no (1). Det er en salat proppfull av næring som smaker skikkelig godt, sier ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Iselin Bogstrand Sagen.
Forskjellen på spisskål og nykål12.7.2022 11:14:36 CEST | Pressemelding
Det er mange gode grunner for å “kåle” det til. Kål er noe av det sunneste du kan spise. Men er det noen forskjell om du velger spisskål eller nykål i sommer?
Ny æra for norsk kinakål8.7.2022 13:35:03 CEST | Pressemelding
Da kinakålen kom til Norge tidlig på 80-tallet ble den tatt veldig godt imot. Den var lett å håndtere, lett å lagre og sprø å spise. På mange måter gjorde kinakålen oss til et salatspisende folk. Nå er den på vei til å bli trendy igjen og kinakålproduksjonen i Norge er forlenget grunnet moderne teknologi.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom