Slik imponerer du med grillingen
Gode råvarer er trendy og samtidig gir de et grønt løft til måltidet. Grillsesongen blir bedre med farger og smaker fra sesongens knasende sprø grønnsaker.
Imponer med mer grønt på grillen
Undersøkelsen fra Norstat (05/22), på oppdrag av OFG, viser at det grilles mest løk og paprika. Ungdom og unge voksne griller gjerne squash eller asparges. Det er som oftest husstandene med høy inntekt som velger grønnsaker på grillen.
- Flere kan med fordel grille mer av det grønne. Kinakål, nykål og småtomater er blant mine favoritter nå på sommeren, sier Gulbrandsen og oppfordrer de fleste til å la grønnsakene få mer plass.
- Balanser sommermåltidet med grillede fargerike grønnsaker. Frukt og grønnsaker smaker ekstra godt når de grilles, sier Gulbrandsen.
Grønnsaker + grill = Sant
Det er ikke bare kjøtt, fisk eller kylling som er godt å legge på grillen. Grønnsakssmaken og -fargen blir ekstra saftig og god ved grilling. Enklere blir det ikke å lage et godt grillmåltid i sommervarmen.
- Grillede grønnsaker kan like gjerne være hovedrett som tilbehør til sommermaten, sier Gulbrandsen og legger til at det kun er din egen fantasi som legger grenser for hvilke grønnsaker du kan grille.
- Vær raus med grønnsaksbitene, det ser lekkert ut og gir god smak. Velger du å lage grønnsaksspyd så må du få med disse grønnsakene; Squash, aubergine, løk, mais, paprika, små nypoteter og sjampinjong er et «must» på grillspydet.
Kokkens tips til et spennende grilleventyr i sommer:
Nykål på grillen smaker av sommer og dekker halvparten av 5 om dagen behovet.
Grillspyd med cherrytomater er både enkelt og smaksrikt. Sett farge på grillmaten med småtomater i forskjellige farger. Du kan også legge tomatene i en ildfast form eller pakke dem inn i aluminiumsfolie sammen med olje og urter.
Grillet hjertesalat med ristede kapers er noe du må forsøke i sommer. Med litt revet ost på toppen blir dette en pikant liten rett alene eller som supplement.
Grillet kinakål med pesto. Det smaker godt sammen og er et perfekt lite måltid eller som tilbehør til grillmaten.
Nøkkelord
Kontakter
Silje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noBilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
8 tips til 8 om dagen10.6.2025 10:14:26 CEST | Pressemelding
Vi gir barna våre mye frukt og grønt de første årene, men etter fylte fire gir vi dem mindre og mindre. Vi glemmer også å passe på at vi får i oss grønnsaker selv. Faktisk glemmer hele 1,3 millioner av oss å spise grønnsaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom