Opplysningskontoret for frukt og grønt

Slik imponerer du med grillingen

Del

Sommermaten tas til et nytt nivå når du gir mer plass til grønnsakene på grillen. - Grill en regnbue av grønnsaker. Det er ingen kunst foruten enkel matmagi, sier kokk og matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Grillet hjertesalat bør du prøve i sommer. Et lite dryss revet ost på toppen gjør den ekstra raffinert.
Grillet hjertesalat bør du prøve i sommer. Et lite dryss revet ost på toppen gjør den ekstra raffinert.

Gode råvarer er trendy og samtidig gir de et grønt løft til måltidet. Grillsesongen blir bedre med farger og smaker fra sesongens knasende sprø grønnsaker.

Imponer med mer grønt på grillen

Undersøkelsen fra Norstat (05/22), på oppdrag av OFG, viser at det grilles mest løk og paprika. Ungdom og unge voksne griller gjerne squash eller asparges. Det er som oftest husstandene med høy inntekt som velger grønnsaker på grillen.

- Flere kan med fordel grille mer av det grønne. Kinakål, nykål og småtomater er blant mine favoritter nå på sommeren, sier Gulbrandsen og oppfordrer de fleste til å la grønnsakene få mer plass.

- Balanser sommermåltidet med grillede fargerike grønnsaker. Frukt og grønnsaker smaker ekstra godt når de grilles, sier Gulbrandsen.

Grønnsaker + grill = Sant

Det er ikke bare kjøtt, fisk eller kylling som er godt å legge på grillen. Grønnsakssmaken og -fargen blir ekstra saftig og god ved grilling. Enklere blir det ikke å lage et godt grillmåltid i sommervarmen.

- Grillede grønnsaker kan like gjerne være hovedrett som tilbehør til sommermaten, sier Gulbrandsen og legger til at det kun er din egen fantasi som legger grenser for hvilke grønnsaker du kan grille.

- Vær raus med grønnsaksbitene, det ser lekkert ut og gir god smak. Velger du å lage grønnsaksspyd så må du få med disse grønnsakene; Squash, aubergine, løk, mais, paprika, små nypoteter og sjampinjong er et «must» på grillspydet.

Kokkens tips til et spennende grilleventyr i sommer:


Nykål på grillen smaker av sommer og dekker halvparten av 5 om dagen behovet.

Grillspyd med cherrytomater er både enkelt og smaksrikt. Sett farge på grillmaten med småtomater i forskjellige farger. Du kan også legge tomatene i en ildfast form eller pakke dem inn i aluminiumsfolie sammen med olje og urter.

Grillet hjertesalat med ristede kapers er noe du må forsøke i sommer. Med litt revet ost på toppen blir dette en pikant liten rett alene eller som supplement.

Grillet kinakål med pesto. Det smaker godt sammen og er et perfekt lite måltid eller som tilbehør til grillmaten.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Grillet hjertesalat bør du prøve i sommer. Et lite dryss revet ost på toppen gjør den ekstra raffinert.
Grillet hjertesalat bør du prøve i sommer. Et lite dryss revet ost på toppen gjør den ekstra raffinert.
Last ned bilde
Tre cherrytomater på grillspyd og legg på grillen.
Tre cherrytomater på grillspyd og legg på grillen.
Last ned bilde
Kinakål er godt på grillen. Pensle gjerne med litt pesto før servering.
Kinakål er godt på grillen. Pensle gjerne med litt pesto før servering.
Last ned bilde
Grillede småtomater smaker om mulig ekstra godt etter en omgang på grillen.
Grillede småtomater smaker om mulig ekstra godt etter en omgang på grillen.
Last ned bilde
Nykål er perfekt å grille.
Nykål er perfekt å grille.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom