Sonans

Skolestart allerede i januar

Del

Sonans har løpende opptak helt frem til skolestart i januar, men det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg plass.

Eldre studenter i januar
Sonans ser et flertall av eldre studenter som velger skolestart i januar. Snittalderen ligger på rundt 24 år. Ordningen med alderspoeng gjør det lettere for mange å komme inn på høyere utdanning, siden man med to poeng i året fort kan øke karaktersnittet betraktelig.

– For de som er over 23 år finnes det også en regel som heter 23/5-regelen. Det betyr at man kan få generell studiekompetanse ved å kun bestå seks fag. Det er mange som tar kontakt med oss i disse dager for å se om de oppfyller kravene til dette, sier kommersiell direktør i Sonans Gruppen, Marit Aamold.

Mange tar fag som privatist - uansett mål
Som privatist kan man forbedre karakterer, ta fag man mangler eller legge realfag til vitnemålet, ta påbygg eller få studiekompetanse etter 23/5-regelen (for de som er minimum 23 år og har minst fem år med praksis når de søker utdanning).

– Flere av de som kommer til oss ønsker generell studiekompetanse eller tar fag de tidligere ikke har hatt på videregående. Det er ofte for å endre jobb- og karrierevei, forteller Aamold.

Skolestart på nett og i klasserom
Sonans har 11 privatistskoler fordelt over hele Norge, og tilbyr i tillegg privatistfag som nettstudier, som blir stadig mer populært. Det gjør det lett å finne den studieformen som passer best.

Følgende skoler har skolestart den 14. januar 2019: Bergen, Haugesund, Kristiansand, Stavanger, Tromsø og Trondheim.

Fra 21. januar er det skolestart i Drammen, Fredrikstad, Oslo, Porsgrunn og Sandvika.

God rådgivning
For de som lurer på hvilke fag de skal ta eller om de kan begynne allerede i januar, har Sonans tilgjengelige rådgivere ved alle skoler. Tilbudet er gratis.

– Rådgiveren vil kunne finne ut hva som er riktig for akkurat deg. De fleste har lang erfaring og vet hva som er lurt å gjøre for å komme dit du vil.
Rådgivningstime kan bestilles på sonans.no. Det er også mulig å få en drop in-time ved alle skoler. Rådgivningen er gratis og uforpliktende, sier Aamold.

Passer det ikke å ta en rådgivningstime på én av våre skoler, kan man få rådgivning digitalt i et nettmøte eller via telefon.

Løpende opptak
Sonans har skolestart både i januar og i slutten av august. Man kan søke helt frem til skolestart.

– Men det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg en plass hos oss, avslutter Aamold.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Sonans

Sonans
Sonans
Sandakerveien 116
0484 Oslo

915 04 070http://www.sonansgruppen.no

Om Sonans Utdanning
• Sonans Utdanning har tatt et tydelig samfunnsansvar for å hjelpe alle til å nå sine mål om høyere utdanning. 
• Sonans Utdanning er markedsleder og har hatt ca. 50 % av markedet siden 2010. Sonans har ca. 8000 studenter. 
• Sonans Utdanning har 11 privatistskoler og Sonans Nettstudier. 
• Som privatist ved Sonans Utdanning kan man forbedre karakterer, ta fag man mangler eller legge realfag til vitnemålet, ta påbygg eller få studiekompetanse etter 23/5-regelen (for de som er minimum 23 år når de søker utdanning).

Følg saker fra Sonans

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sonans på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sonans

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom