Sonans

Ufaglært til faglært barne- og ungdomsarbeider på 12 uker

Del
Mange med lang arbeidserfaring fra barne- og ungdomsarbeid ønsker en formell fagkompetanse. Nå tilbyr Sonans nettstudier Barne- og ungdomsarbeider for praksiskandidater.
Student på lesesalen. Foto: Henrik Solberg
Student på lesesalen. Foto: Henrik Solberg

Flere muligheter med fagbrev

Sonans Utdanning ønsker å være med på å gjøre det enkelt for flere å få formalisert sin kompetanse. Ved å ta et fagbrev i barne- og ungdomsarbeider går man fra ufaglært til faglært. Det kan gi mange fordeler sier direktør for nettstudier, Kristine Ræder.

- Et fagbrev øker kompetansen og åpner opp for utvidete arbeidsoppgaver, mer ansvar, høyere lønn og mulighet for lederstillinger i for eksempel en barnehage. Fagbrev vil også utvide arbeidsmarkedet og gi en mulighet for videreutdanning på fagskole innen blant annet «barn med særskilte behov» eller «de minste barna», sier Ræder.

Hvem passer dette faget for?

I utgangspunktet er faget for alle som ønsker et fagbrev som barne- og ungdomsarbeider. Som praksiskandidat må man ha minimum 5 års relevant arbeidserfaring med barn og ungdom. Arbeidserfaringen må godkjennes av fagopplæringskontoret i ditt fylke.

Når du så tar privatisteksamen som praksiskandidat i barne- og ungdomsarbeider kvalifiserer du til å kunne melde deg opp til fagprøven, sier Ræder.

Fordel å følge undervisning

Undervisningen setter teori og praksis i sammenheng mener Kristine Ræder.

- Undervisningen gir deg teoretisk kunnskap om barn og unge, og det teoretiske og praktiske får mer sammenheng. Du vil derfor med undervisning få bedre innsikt i dine erfaringer, og kunne utvide en helhetsforståelse for det du trenger å vite i yrket som barne- og ungdomsarbeider og lære å begrunne det teoretisk, sier Ræder.

Kurset på Sonans er delt inn i tre deler - helsefremmende arbeid, kommunikasjons og samhandling, og til slutt yrkesutøvelse

Dessverre er det slik at mange stryker på eksamen fordi man kanskje tenker at dette er et fagområde man har lang og god erfaring med, og derfor ikke trenger undervisning.

- Vårt utgangspunkt for undervisningen er tverrfaglig slik som på eksamen, slik at du lettere skal forstå og trene på å se sammenhenger mellom helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samhandling og yrkesutøvelse, sier Ræder.

Det er ikke et krav at du må ha godkjent praksisen din før du starter med nettkurset eller tar eksamen. For å melde deg opp til fagprøven må du få godkjent praksis i tillegg. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Student på lesesalen. Foto: Henrik Solberg
Student på lesesalen. Foto: Henrik Solberg
Last ned bilde

Om Sonans

Sonans
Sandakerveien 116
0484 Oslo

915 04 070https://lumigruppen.no/

Lumi Gruppen is Norway’s leading private educational institution. We focus on each studnt and have a broad range of education programs both on-campus and online, from high school to vocational and university college. Lumi Gruppen is Norway’s leading private educational institution. We focus on each student and have a broad range of education programs both on-campus and online, from high school to vocational and university college. 

Følg pressemeldinger fra Sonans

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sonans på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sonans

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye