Sonans

Sonans vokser i Vestfold og Telemark

Del
Sonans Utdanning fortsetter å vokse og i august åpner en ny skole i Tønsberg, den 14. privatistskolen rekken. Skolen ligger sentralt til i Stoltenbergs gate 3A, med kort vei til buss og tog.
Rektor Liv-Beate Dahle. Foto: Henrik Solberg
Rektor Liv-Beate Dahle. Foto: Henrik Solberg

Fra finans til utdanning

Rektor på den nye skolen i Tønsberg er Liv-Beate Dahle. Hun er allerede på plass i den nye jobben og er i gang med å ansette lærere på skolen. Dahle har jobbet mange år som banksjef i DNB, blant annet ved disse filialene: Nøtterøy, Tolvsrød, Stokke, Sandefjord og Larvik. Hun er opprinnelig fra Drammen, men flyttet til Tønsberg da hun fikk sin første banksjefjobb.

- De siste to årene har jeg pendlet til Oslo, der jeg har jobbet som salgssjef i Storebrand. Nå er jeg tilbake igjen med jobb i Tønsberg og går fra tre times daglig pendling til 200 meters gange til jobb. Det skal bli deilig, forteller Dahle.

Utdanning gir en solid plattform

- Jeg har alltid vært veldig opptatt av utdanning og viktigheten for unge mennesker å få seg en solid plattform. I tiden vi lever i, med sterk grad av digitalisering i nær sagt alle bransjer, tror jeg utdanning om mulig, blir enda viktigere enn tidligere.

Dahle sier at hun er veldig glad i tanken på å gjøre en forskjell.

- Det å være i en posisjon hvor hun kan gi råd til unge mennesker og hjelpe de på veien videre betyr mye og var noe av det som appellerte aller mest ved jobben som rektor. Hun legger til at det er spennende å skulle være med helt fra oppstarten av skolen.

Har spurt studentene om hva de vil ha

Det finnes mange grunner og ulike mål til hvorfor man ønsker å ta fag som privatist. Fagporteføljen i Tønsberg er derfor satt sammen etter undersøkelser og hva elevene har etterspurt. Privatistelever på den nye skolen i Tønsberg vil derfor få muligheten til å

  • få generell studiekompetanse, som også dekker studiekompetanse som påbygg, med eller uten fagbrev, eller gjennom 23/5-regelen
  • ta realfag, altså fag som blant annet dekker kravet til medisin- og ingeniørstudier
  • heve karaktersnittet.

Skolestart i Tønsberg er 17. august, og allerede nå er det åpent for rådgivning digitalt og over telefon. Gjennom en gratis rådgivningstime kan de som vurderer å ta opp fag få hjelp med karakterutregning og vitnemålsanalyse, og få hjelp til å legge en plan.

Nøkkelord

Kontakter

Liv-Beate Dahle

Bilder

Rektor Liv-Beate Dahle. Foto: Henrik Solberg
Rektor Liv-Beate Dahle. Foto: Henrik Solberg
Last ned bilde

Om Sonans

Sonans
Sandakerveien 116
0484 Oslo

915 04 070https://lumigruppen.no/

Lumi Gruppen is Norway’s leading private educational institution. We focus on each studnt and have a broad range of education programs both on-campus and online, from high school to vocational and university college. Lumi Gruppen is Norway’s leading private educational institution. We focus on each student and have a broad range of education programs both on-campus and online, from high school to vocational and university college. 

Følg pressemeldinger fra Sonans

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sonans på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sonans

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye